Populær

Domaine du Prieuré - Beaune 1er Cru Champs Pimont

349,00 DKK

Marken ligger ikke ret langt væk fra Pommard, og den har en særlig god placering med skråninger, der vender mod syd.

I 2007 købte Stephen Maurice et lille plot på 1. cru marken "Champs Pimont” i den sydlige ende af Beaune. Marken ligger ikke ret langt væk fra Pommard, og den har en særlig god placering med skråninger, der vender mod syd. Undergrunden er meget stenet, og druerne opnår altid en perfekt modenhed i disse omgivelser. Druerne håndplukkes, og vinifikationen er traditionel. Vinen lagres på egetræsfade i en periode på 12 – 18 måneder afhængig af årgangen. 30% er altid helt nye fade. Vinen er smidig og afrundet i sit udtryk. I næsen fornemmes aromaer af mørke bær, og især solbæragtige noter trænger sig på, men også kirsebæraromaer kommer farende op af glasset. Smagen er fyldig og kraftfuld. Vinen kan nemt drikkes som ung, hvor den er charmerende og frisk, mens den med 5 – 10 års lagring udvikler noter af trøffel, læder og krydderier. Vinens temperatur må ikke overstige 16 grader. Vinen bør ledsages af en god kraftig kødret, så som vildt.

Stephen Maurice er 4. generation på Domaine du Prieuré, der er beliggende ved indgangen til den lille smukke vinby Savigny-Les-Beaune. Sammen med hustruen Lucie, og yderligere én ansat, har Stephen Maurice ansvaret for alt lige fra vinmark til færdig vin på flaske. Familien tager sig ganske enkelt af alle funktioner på den lille ejendom. Vinmarkerne, der samlet dækker et areal på 12,5 hektar, er for de flestes vedkommende beliggende tæt ved selve vineriet.

 

Appellationen Savigny-les-Beaune udgøres af markerne, der ligger i den lille dal mellem mægtige Corton og Beaune. Her åbner landskabet op, og folder sig ud med vinmarker på hver sin side af Rhoin-floden. Området fik AOC status i 1937. Markerne, der ligger mellem 250 – 400 meters højde, har en blød stigning i starten, men bliver stejlere jo højere oppe de er beliggende. Jo højere markerne ligger i den nordlige ende, jo mere ligner undergrunden den fra Corton, mens undergrunden er mere sten og grusholdig op mod Pernand-Vergelesses. Længere nede bliver undergrunden præget af rødbrun kalksten og mere lerholdig jord med småsten. Markerne der er eksponeret mod øst har mere kalksten og sand i jorden. Med et så spændende og spraglet terroir, er det ikke underligt at der eksisterer hele 22 Premier Cru marker og yderligere 29 markbetegnelser i Savigny-Les-Beaune på de kun godt 345 hektar. Familien Maurice har små parceller i to Premier Cru marker i Savigny-Les-Beaune (Les Hauts Jarrons og Les Lavieres) samt parceller i Moutier Amet, Les Gollardes og Les Grands Picotins. Endvidere har familien nogle af de ældste marker i Haut Côtes de Beaune samt en 1. cru parcel i Beaune (Champs Pimont) og nogle enkelte rækker i Volnay.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  13 % Alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk