Populær

Domaine Gille Nuits-Saint-Georges Premier Cru Aux Bouseelots 2016

659,00 DKK

I næsten fem århundreder har der været produceret vin på Domaine Gille, der er beliggende i den lille smukke landsby Comblanchien i Côte de Nuits. Vingården, som dækker i alt 9,5 hektar, ligger lige i smørhullet af én af Frankrigs mest berømte og prestigefyldte vinregioner. Den nuværende vingård med tilhørende kældre blev opført af Vivant Gille (1877-1938), der også har lagt navn til vingården. Men familien Gille kan trække en direkte linje helt tilbage til 1570, hvorfra vinmarkerne i Comblanchien er blevet overleveret fra far til søn. Familienavnet "Gille" er det ældste i hele regionen. I dag er det Pierre Gille og hans søn Matthew, der står ved roret og viderefører Domaine Gille med en stor respekt for vingårdens stolte traditioner

Igennem årene er Domaine Gille stille og roligt blevet udvidet fra udelukkende at omfatte vinmarker i Nuit St. George til nu også at omfatte marker i Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Morey St. Denis samt marker i Côte de Beaune, bl.a. en parcel i Grand Cru marken Corton Les Renardes. 1. Cru marken "Aux Bousselots" er beliggende på den nordlige side af byen Nuits-St-Georges, og navnet betyder "de små bump", og markerne ligger netop som nogle små "bump" lige inden Vosne-Romanée. I Domaine Gilles parcel har vinstokkene en gennemsnitsalder på omkring 40 år. 

I næsen fornemmes kraftfulde toner af bl.a. jordbær, hindbær og solbær. Det giver forventning om en kraftig mundfuld, og forventningerne bliver fuldt indfriet. Smagen har god power og er meget koncentreret med bløde tanniner og masser af kompakt frugt. En dejlig kraftig Bourgogne, som er en typisk mad vin. Den gør krav på en kraftig kødret eller gode modne oste. En dejlig mundfuld.

Høsten foregår manuelt, og vinifikationen starter med en "kold maceration" i 6 dage efterfulgt af den alkoholiske gæring, som startes med omgivelsernes naturlige gær. Vinen lagres efterfølgende i minimum 18 måneder på "medium toasted" egefade, hvoraf 1/3 fornyes hvert år. Det er en vin som uden problemer kan gemmes i 18-20 år.

Vinen bør serveres ved en temperatur på mellem 18 - 20 grader. Den er meget velegnet til grillretter, sammenkogte kødretter og andre kraftige og også krydrede kødretter samt til modne oste

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  13,5 % Alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk