Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sicilien har flere vinmarker end nogen andre af de italienske vinregioner, og man konkurrerer heftigt med Puglia/ Apulien om at være det største vinproducerende område. Dette endda på trods af, at man på Sicilien konsumerer mindre vin pr. indbygger end i nogen anden region i Italien.

Efter i en periode at have fokuseret på de kraftige typer, er der nu en tendens til, at nogle producenter er på vej tilbage til de gamle dyder med lettere vine, som tidligere skaffede øen sit velfortjente ry. Spændende vine dyrkes på den aktive vulkan Etnas skråninger, og de ligeledes vulkanske Lipariske øer nord for Sicilien har også interessante vine, hvor hovedvægten er lagt på de søde typer. 

Sicilien har 22 DOC-typer, 1 DOCG og 7 IGT, men alligevel udgør de DOC(G) klassificerede vine kun ca. 2-3 % af den samlede produktion. I forhold til volumen er IGT-vinene derfor dominerende, og hovedproduktionen kommer fra kooperativer, som historisk har sit udspring fra de hårde tider, hvor bønderne var meget fattige og traditionelt undertrykte af godsejerne. 

Mange druer ender som rosiner i det lokale køkken, og den sicilianske drue spiller også en stor rolle i mange dessertvine, ikke mindst Marsala har formået at slå sit navn fast over hele verden. Selv om ikke mindre end 90 % af DOC-produktionen går til dessertvine, har resultaterne indenfor siciliansk vinproduktion i de senere år vist, at man ikke bør underkende de gode rød- og hvidvine, der produceres over hele øen.  

Sorter resultater:

Kraftig og velproduceret rødvin fra Siciliens eneste DOCG. Drueindholdet er Nero d´Avola og Frappato. Vinene produceres på vingården Santa Tresa, der er beliggende i Vittoria-regionen i det sydøstlige hjørne af Sicilien. I disse naturskønne omgivelser stortrives vinstokkene i den røde sandede lerjord. Det er en elegant og smagfuld rødvin.
90,00 DKK 99,00 DKK (spar 9,00 DKK)

I duft og smag får man indtrykket af en tætpakket, let-tilgængelig vin, der aromatisk domineres af mørke skovbær, boysenbær, mælkechokolade samt et element af tørret figen, som stammer fra de tørrede druer. Vinen har en blid, afrundet fylde og en silkeblød finish med let sødme, hvilket giver en drikkeoplevelse helt uden skarpe kanter. Velegnet til rødt kød i stegt eller grillet tilstand, men også til boeuf bourguignon og andre simreretter.

59,95 DKK 98,00 DKK (spar 38,05 DKK)

***** Guldmedalje i Decanter World Wine Awards 2012. ***** VINDER I TEST EKSTRA BLADET...5 stjerner. BEDSTE KØB. Barone Montalto - Bedst sælgende vin fra Sicilien i Greve Vinkompagni. Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur og stor stoflighed. "Collezione di Famiglia" er husets topvin, hvor de har puslet om alle detaljer.

69,00 DKK 119,00 DKK (spar 50,00 DKK)

En super lækker, kraftfuld, fyldig, lidt sødmefuld og blød italiensk bamsevin. Vinen har en dyb, intens granatrød farve. Smag og duft er domineret af tætte skovbær, brombær, sorte kirsebær og blåbær. Appassimento (lufttørret druer) stilen skinner tydeligt igennem med stor frugt i vinen samt en snert af sødmefuld, tørret frugt. Bellusa Appassite er perfekt til saftfulde, grillede bøffer med peber, stege, gryderetter, vildt samt fede oste. Vinen bør nydes ved en serveringstemperatur på cirka 16 grader.

69,95 DKK 119,95 DKK (spar 50,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler