Veneto ligger i den nordøstlige del af Italien og er i dag landets tredjestørste vinproducent (20 %) efter Sicilien og Puglia, men er landets største producent af DOC og DOCG vine. Geografisk set byder Veneto på megen variation. Fra bjerg landskabet i nord til Po sletten, der strækker sig mod syd. Generelt har Veneto et tempereret klima, hvor alperne har lange og kolde vintre, mens Po sletten mod syd har relativt korte og milde vintre. Temperaturen om sommeren ligger støt på cirka 30 grader såvel mod nord som mod syd, men der falder en del mere nedbør mod nord, hvilket betyder at det er de sydlige egne som har flest soltimer og en lavere luftfugtighed, hvilket gør at det er de mere komplekse vine bliver fremstillet.
Veneto producerer både rød og hvidvin, men det er mest rødvinene der har vundet indpas i Danmark. Disse vine fremstilles primært på kombinationer af de lokale druer Corvina, Molinara og Rondinella. Navne som Bardolino, Valpolicella og Amarone della Valpolicella har alle vundet berømmelse og genkendes overalt. Bardolino er den lyseste og letteste vin, der kan minde om Beaujolais fra Frankrig. Valpolicella har mere frugt, krop og fylde, mens Amarone della Valpolicella er en tung og ofte kraftig vin med en alkoholprocent der typisk ligger på mellem 15 og 17 %.