Amarone della Valpolicella er en tør italiensk rødvin. Traditionelt laves den af tørrede druer af sorterne Corvina, Rondinella og Molinara. Der kommer dog flere Amarone vine frem, som også er blandet med druen Osaleta. Vinen blev klassificeret som Denominazione di Origine Controllata i december 1990, og den 4. december 2009 fik Amarone og Recioto della Valpolicella klassifikationen DOCG Denominazione di Origine Controllata e Garantita.
Amarone della Valpolicella DOC er en af de fineste italienske vine. Den kommer fra Veneto i distriktet Valpolicella nord for Verona. Vinen produceres helt eller delvis af tørrede druer som nogen gange også bliver angrebet af ædelråd (Botrytis cinerea). Dette gør, at vinen bliver alkoholstærk og fyldig. Til forskel fra den klassiske Recioto gærer Amaronen helt ud og bliver dermed mere tør. En Amarone kan ikke have mindre alkoholprocent end 14 % og skal lagre i mindst 24 måneder før den sælges.
Restsukkerindholdet må ikke være højere end 15 gram/liter.
Blandt flere gode Amarone producenter kan nævnes Dal Forno, Ferragu, Zenato, Latium, Brunelli, Torre d'Orti, Montecariano, Antolini, Villa Spinosa, Giuseppe Quintarelli og Terre Di Leone