Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Amarone della Valpolicella er en tør italiensk rødvin. Traditionelt laves den af tørrede druer af sorterne Corvina, Rondinella og Molinara. Der kommer dog flere Amarone vine frem, som også er blandet med druen Osaleta. Vinen blev klassificeret som Denominazione di Origine Controllata i december 1990, og den 4. december 2009 fik Amarone og Recioto della Valpolicella klassifikationen DOCG Denominazione di Origine Controllata e Garantita. 

Amarone della Valpolicella DOC er en af de fineste italienske vine. Den kommer fra Veneto i distriktet Valpolicella nord for Verona. Vinen produceres helt eller delvis af tørrede druer som nogen gange også bliver angrebet af ædelråd (Botrytis cinerea). Dette gør, at vinen bliver alkoholstærk og fyldig. Til forskel fra den klassiske Recioto gærer Amaronen helt ud og bliver dermed mere tør. En Amarone kan ikke have mindre alkoholprocent end 14 % og skal lagre i mindst 24 måneder før den sælges. 

Restsukkerindholdet må ikke være højere end 15 gram/liter.

Blandt flere gode Amarone producenter kan nævnes Dal Forno, Ferragu, Zenato, Latium, Brunelli, Torre d'Orti, Montecariano, Antolini, Villa Spinosa, Giuseppe Quintarelli og Terre Di Leone

Sorter resultater:

Det er en forførende og aldeles fortryllende vin. Modne bær og tørrede kirsebær bakkes op af intense asiatiske krydderier, røg, cigar og nødder, der ender ud i endeløse fløjlsagtige tanniner. Denne Quintarelli Amarone er en vin for livsnydere. Det er en rigtig meditations vin, der bør nydes over en hel aften, for at få alle aspekter af vinens mangfoldighed med. En stor vin, der kræver stor koncentration. Denne vin producers kun i rigtig gode årgange, og tilbringer ca. 7 år på store fade.

1.899,00 DKK

Druesammensætningen i Latium Amarone Campo Leon er Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Samme druesammensætning som Dal Forno hvis marker ligger op til Latium's. Et meget lavt udbytte på 25 hl/ha er med til at give et godt druepotentiale til at arbejde videre med. Da de samtidig bruger ny gærings teknik (zymes) som giver mere koncentrerede og aromatiske vine, virker de 16 % alkohol Campo Leon har, ikke overvældende. En flot og komplet Amarone der har både kraft og finesse. Deres årgang 2015 smager fantastisk.

299,00 DKK

* Fantastisk amarone * Federico tørrer sine druer i 160 - 165 dage, og er den producent, der tørrer sine druer længst. Amarone Terre di Leone della Valpolicella lagrer i hele 80 måneder i store franske marsalamarinerede fade. Vinstokkene står på gammel vulkanjord, og det kan tydeligt smages. Her er hele palletten. Terre di Leone della Valpolicella Classico har utroligt mange nuancer. Stor power og fin elegance på samme tid. Ren meditationsvin. Druesammensætning: Corvina, Corvinone, Rondinella og Oseleta. 

525,00 DKK

* 93 Point af Robert Parker i Wine Advocate * Brunelli Campo "Titari" Amarone har en kraftig, mørk og rubin rød farve. Duftene er intense og rige, der minder om kirsebær, hindbær og røde ribs, med lette strejf af vanilje. Smagen er kraftig og robust, med en elegant "surhed". Eftersmagen er meget vedvarende, og gengiver de samme duftindtryk. Dejlig vin til meditation, og ideel til hovedretter med stegt oksekød, vildt, ragout og modne oste. 

449,00 DKK

Brunelli Campo Inferi Classico har en kraftig rubinrød farve med et let ravgult strejf. Den raffinerede og meget elegante bouquet er præget af sød kakao og ristet kaffe. Smagen er varm og rund, minder om smeltet chokolade og om syltet kirsebær i brandy, fyldig og silkeagtig. Eftersmagen er helt tilfredsstillende, rig og vedvarende. Denne særlige udvalgte Amarone får navnet fra vinmarken med samme navn, der ligger i San Pietro In Cariano. Denne udvalgte vin fremstilles udelukkende i de bedste årgange. 

Vinen lagres på egetræs fade på 18 hl i 24 måneder. Derefter kommer Amarone Classico "Campo Inferi" på flaske hvor den modnes endnu i mindst 6 måneder før den sendes på markedet. Druersammensætningen er Corvina Veronese 70 %, Rondinella 25 %, Corvinone 5 %. Jordforholdene er Moræne oprindelse, rød ler og kalkholdig. Dyrkningsmetoden er Guyot, med en gennemsnitsalder på 35 år på stokkene. Anbefales til meditation eller specielt egnet til hovedretter med oksekød, stegt og grillet kød, braiseret eller ragout, vildt, perlehøne med trøffelfyld og modnede oste. 

Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen enes med gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen, som har medvirket til en verdensomfattende succes.

399,00 DKK

* Sølvmedalje i Decanter World Wine Awards * Brunelli Classico Amarone er ungdommelig dybrød med en krydret duft præget af sødmefuld frugt, sorte bær og tørrede blomster samt en vifte af søde krydrede aromaer. Smagen er særdeles fyldig og krydret med stor krop, samt den karakteristiske snert af bitterhed i finalen. Her holder modne, blide tanniner vinens voldsomhed i skak, så en harmonisk balance opstår, og vinen fremstår særdeles drikkevenlig trods sin koncentration.

249,00 DKK

Amarone ZENI Barriques Classico har en intens smag. Vinen har en moden mørkerød farve, masser af mørke søde toner af blommer, skovbær og kirsebær. En lækker blød stil i eftersmagen med masser af fylde samt en elegant stil. * Flot flot Amarone med 97 point i DECANTER *

349,00 DKK

* 94 point Vinous MediaZenato Amarone 2016 har en stor struktur. Den er kompleks, elegant og fløjlsagtig. Zenatos Amarone er fremstillet af druer dyrket i det klassiske område Valpolicella, i kommunen S. Ambrogio, i et land fuld af traditioner og madkultur. Druesammensætningen består af 80 % Corvina, 10 % Rondinella og 10 % Oseleta/Croatina. Druerne er manuelt høstet og nøje udvalgt efter høsten. Vinen har lagret på egetræsfade i 36 måneder. Anbefales til stegt kød, grillet kød og modne oste. Zenatos Amarone har en fabelagtig intensitet, nuancerigdom og dybde. Sorte kirsebær og blommer, chokolade, tobak, læder og kanel er nogle af de fremtrædende elementer. Vinen udgør næsten et måltid i sig selv, men kan snildt ledsage selv den kraftigste kødret.

399,00 DKK

Montecariano er en exceptionel Amarone della Valpolicella DOCG med masser af saft og kraft. Druerne til denne international prisbelønnede Amarone kommer fra vingårdens nøje udvalgte og håndhøstede druer fra marken i San Pietro in Cariano, hvor udbyttet holdes nede på under 25 hektoliter pr hektar, hvorfor det da også er en særdeles koncentreret vin. Montecariano Amarone giver en fuldfed fornemmelse i munden med et elegant sødmepræg og fint integrerede tanniner, der er markant tilstede.

450,00 DKK

Campo Reale er grundlagt af Mario Lavarini, og er beliggende i Classico distriktet i Valpolicella. Hans Amarone er produceret af de bedste druer af typerne Corvina , Corvinone og Rondinella. Farven er rubinrød med granat nuancer. Duften er varm og utrolig kompleks med aromaer af Valpolicella, kirsebær, tørret frugt, marmelade og krydderier. Det er en Amarone med dybde, blød og velstruktureret med en unik elegance og balance.

269,00 DKK

Domenico Fraccaroli Amarone er en flot, mørk, fyldig, blid og drikke venlig amarone. Druerne plukkes i hånden og bliver lagt på små bakker for at blive placeret i tørringsrummet, og gennemgår den traditionelle tørring (appassimento) . Efterfølgende knuses druerne og gennemgår en spontan gæring i 40 dage. Efter omstikning og presning, lagrer vinen 30 måneder på franske egetræsfade, og efterfølgende 18 måneder på flaske, inden den frigives. * Vinder i Amarone test København 2017 *

295,00 DKK

Montigoli Amarone Della Valpolicella 2015 er en klassisk, mørk og kraftig vin der straks præsenterer sig i glasset med en mørk granatrød farve, en duft af moden frugt og krydderier og masser af varme. Det er en vin med en koncentreret smag med masser af sødme og fylde, samt en anelse bitre toner og rosiner der på harmonisk vis afbalancerer helhedsindtrykket. Den er kraftig men også blød og meget anvendelig til forskellige kødretter. Der findes Amarone vine som er meget fyldige, hvor denne her er mere "elegant".

189,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler