Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Amarone della Valpolicella er en tør italiensk rødvin. Traditionelt laves den af tørrede druer af sorterne Corvina, Rondinella og Molinara. Der kommer dog flere Amarone vine frem, som også er blandet med druen Osaleta. Vinen blev klassificeret som Denominazione di Origine Controllata i december 1990, og den 4. december 2009 fik Amarone og Recioto della Valpolicella klassifikationen DOCG Denominazione di Origine Controllata e Garantita. 

Amarone della Valpolicella DOC er en af de fineste italienske vine. Den kommer fra Veneto i distriktet Valpolicella nord for Verona. Vinen produceres helt eller delvis af tørrede druer som nogen gange også bliver angrebet af ædelråd (Botrytis cinerea). Dette gør, at vinen bliver alkoholstærk og fyldig. Til forskel fra den klassiske Recioto gærer Amaronen helt ud og bliver dermed mere tør. En Amarone kan ikke have mindre alkoholprocent end 14 % og skal lagre i mindst 24 måneder før den sælges. 

Restsukkerindholdet må ikke være højere end 15 gram/liter.

Blandt flere gode Amarone producenter kan nævnes Dal Forno, Ferragu, Zenato, Latium, Brunelli, Torre d'Orti, Montecariano, Antolini, Villa Spinosa, Giuseppe Quintarelli og Terre Di Leone

Sorter resultater:

Druesammensætningen i Latium Amarone Campo Leon er Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Samme druesammensætning som Dal Forno hvis marker ligger op til Latium's. Et meget lavt udbytte på 25 hl/ha er med til at give et godt druepotentiale til at arbejde videre med. Da de samtidig bruger ny gærings teknik (zymes) som giver mere koncentrerede og aromatiske vine, virker de 16 % alkohol Campo Leon har, ikke overvældende. En flot og komplet Amarone der har både kraft og finesse. Deres årgang 2015 smager fantastisk.

299,00 DKK 370,00 DKK (spar 71,00 DKK)

Fremragende Amarone (begrænset parti). Umådelig kraftig og koncentreret vin med en karakteristisk og tiltrækkende duft. Fremragende helt klassisk Amarone. Kraftig med god balance mellem sødme og syre. Lang og kompleks i smagen. Det bliver ikke bedre i prisklassen. Anbefales til mørkt kød, kraftige oste og krydrede retter, samt dansk julemad.

399,00 DKK 419,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Brunelli Campo Inferi Classico har en kraftig rubinrød farve med et let ravgult strejf. Den raffinerede og meget elegante bouquet er præget af sød kakao og ristet kaffe. Smagen er varm og rund, minder om smeltet chokolade og om syltet kirsebær i brandy, fyldig og silkeagtig. Eftersmagen er helt tilfredsstillende, rig og vedvarende. Denne særlige udvalgte Amarone får navnet fra vinmarken med samme navn, der ligger i San Pietro In Cariano. Denne udvalgte vin fremstilles udelukkende i de bedste årgange. 

395,00 DKK 475,00 DKK (spar 80,00 DKK)

* Sølvmedalje i Decanter World Wine Awards * Brunelli Classico Amarone er ungdommelig dybrød med en krydret duft præget af sødmefuld frugt, sorte bær og tørrede blomster samt en vifte af søde krydrede aromaer. Smagen er særdeles fyldig og krydret med stor krop, samt den karakteristiske snert af bitterhed i finalen. Her holder modne, blide tanniner vinens voldsomhed i skak, så en harmonisk balance opstår, og vinen fremstår særdeles drikkevenlig trods sin koncentration.

249,00 DKK

Villa Spinosa della Valpolicella Classico er lavet primært på Corvina Veronese, Corvinone og lidt Rondinella. Den har en rubinrød farve med lys granatkant. der er dufte af konserveret kirsebær, figen og balsamiske noter af aromatiske urter med søde krydderier. Smagen er fyldig, med glatte tanniner. Den er perfekt til rødt kød, kraftige oste samt nødder.

* 3 Glas i Gambero Rosso - 5 Stjerner i Vinavisen - 5 Stjerner i Ekstra Bladet *

295,00 DKK 325,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Amarone Villa Spinosa Classico Della Valpolicella blev "vinder" i Amarone bogen (nummer 2). Vinder og nummer 1 blev Romano Dal Forno 2003. Enrico Spinosa fremstiller super klassiske vine, sådan som vinene smagte i gamle dage. Her er der tale om rigtig amarone. Amarone betyder tør/bitter og endelsen one står for stor/fyldig - altså en stor, fyldig og tør amarone. Nogle vil nok synes det er for anderledes af hvad de kender til Amarone, men denne stil er den oprindelige (og vi syntes slet ikke at den er for tør) :-) Smager fremragende til det meste.

325,00 DKK 398,00 DKK (spar 73,00 DKK)

Amarone ZENI Barriques Classico har en intens smag. Vinen har en moden mørkerød farve, masser af mørke søde toner af blommer, skovbær og kirsebær. En lækker blød stil i eftersmagen med masser af fylde samt en elegant stil. * Flot flot Amarone med 97 point i DECANTER *

349,00 DKK 395,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Zenato Amarone 2016 har en stor struktur. 94 P. Vinous Media. Den er kompleks, elegant og fløjlsagtig. Zenatos Amarone er fremstillet af druer dyrket i det klassiske område Valpolicella, i kommunen S. Ambrogio, i et land fuld af traditioner og madkultur. Druesammensætningen består af 80 % Corvina, 10 % Rondinella og 10 % Oseleta/Croatina. Druerne er manuelt høstet og nøje udvalgt efter høsten. Vinen har lagret på egetræsfade i 36 måneder. Anbefales til stegt kød, grillet kød og modne oste. Zenatos Amarone har en fabelagtig intensitet, nuancerigdom og dybde. Sorte kirsebær og blommer, chokolade, tobak, læder og kanel er nogle af de fremtrædende elementer. Vinen udgør næsten et måltid i sig selv, men kan snildt ledsage selv den kraftigste kødret.

399,00 DKK 459,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Montecariano er en exceptionel Amarone della Valpolicella DOCG med masser af saft og kraft. Druerne til denne international prisbelønnede Amarone kommer fra vingårdens nøje udvalgte og håndhøstede druer fra marken i San Pietro in Cariano, hvor udbyttet holdes nede på under 25 hektoliter pr hektar, hvorfor det da også er en særdeles koncentreret vin. Montecariano Amarone giver en fuldfed fornemmelse i munden med et elegant sødmepræg og fint integrerede tanniner, der er markant tilstede.

450,00 DKK 485,00 DKK (spar 35,00 DKK)

Topvin fra Cesari - Cesari Bosan Amarone 2000 blev kåret til Europas bedste rødvin i 2006 blandt 4.495 vine af Mundus Vini. Bosan Amarone er fremstillet hos tophuset Cesari, der blev udnævnt som "årets italienske vinhus" ved "The International Wine and Spirit" Competition 2004 og igen i 2006. Druerne er udvalgt med nidkærhed af Mr. Corvi og kommer fra et lille område ejet af familien Corvi, der hører til blandt de absolut bedste marker i det klassiske område, som producer­er druer til Amarone produktion.

439,00 DKK 469,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Campo Reale er grundlagt af Mario Lavarini, og er beliggende i Classico distriktet i Valpolicella. Hans Amarone er produceret af de bedste druer af typerne Corvina , Corvinone og Rondinella. Farven er rubinrød med granat nuancer. Duften er varm og utrolig kompleks med aromaer af Valpolicella, kirsebær, tørret frugt, marmelade og krydderier. Det er en Amarone med dybde, blød og velstruktureret med en unik elegance og balance.

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Campo Reale er grundlagt af Mario Lavarini, og er beliggende i Classico distriktet i Valpolicella. Hans Amarone er produceret af de bedste druer af typerne Corvina , Corvinone og Rondinella. Farven er rubinrød med granat nuancer. Duften er varm og utrolig kompleks med aromaer af Valpolicella, kirsebær, tørret frugt, marmelade og krydderier. Det er en Amarone med dybde, blød og velstruktureret med en unik elegance og balance.

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Domenico Fraccaroli Amarone er en flot, mørk, fyldig, blid og drikke venlig amarone. Druerne plukkes i hånden og bliver lagt på små bakker for at blive placeret i tørringsrummet, og gennemgår den traditionelle tørring (appassimento) . Efterfølgende knuses druerne og gennemgår en spontan gæring i 40 dage. Efter omstikning og presning, lagrer vinen 30 måneder på franske egetræsfade, og efterfølgende 18 måneder på flaske, inden den frigives. * Vinder i Amarone test København 2017 *

295,00 DKK

Montigoli Amarone Della Valpolicella 2015 er en klassisk, mørk og kraftig vin der straks præsenterer sig i glasset med en mørk granatrød farve, en duft af moden frugt og krydderier og masser af varme. Det er en vin med en koncentreret smag med masser af sødme og fylde, samt en anelse bitre toner og rosiner der på harmonisk vis afbalancerer helhedsindtrykket. Den er kraftig men også blød og meget anvendelig til forskellige kødretter. Der findes Amarone vine som er meget fyldige, hvor denne her er mere "elegant".

189,00 DKK 199,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler