Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Amarone della Valpolicella er en tør italiensk rødvin. Traditionelt laves den af tørrede druer af sorterne Corvina, Rondinella og Molinara. Der kommer dog flere Amarone vine frem, som også er blandet med druen Osaleta. Vinen blev klassificeret som Denominazione di Origine Controllata i december 1990, og den 4. december 2009 fik Amarone og Recioto della Valpolicella klassifikationen DOCG Denominazione di Origine Controllata e Garantita. 

Amarone della Valpolicella DOC er en af de fineste italienske vine. Den kommer fra Veneto i distriktet Valpolicella nord for Verona. Vinen produceres helt eller delvis af tørrede druer som nogen gange også bliver angrebet af ædelråd (Botrytis cinerea). Dette gør, at vinen bliver alkoholstærk og fyldig. Til forskel fra den klassiske Recioto gærer Amaronen helt ud og bliver dermed mere tør. En Amarone kan ikke have mindre alkoholprocent end 14 % og skal lagre i mindst 24 måneder før den sælges. 

Restsukkerindholdet må ikke være højere end 15 gram/liter.

Blandt flere gode Amarone producenter kan nævnes Dal Forno, Ferragu, Zenato, Latium, Brunelli, Torre d'Orti, Montecariano, Antolini, Villa Spinosa, Giuseppe Quintarelli og Terre Di Leone

Sorter resultater:

Topvin fra Cesari - Cesari Bosan Amarone 2000 blev kåret til Europas bedste rødvin i 2006 blandt 4.495 vine af Mundus Vini. Bosan Amarone er fremstillet hos tophuset Cesari, der blev udnævnt som "årets italienske vinhus" ved "The International Wine and Spirit" Competition 2004 og igen i 2006. Druerne er udvalgt med nidkærhed af Mr. Corvi og kommer fra et lille område ejet af familien Corvi, der hører til blandt de absolut bedste marker i det klassiske område, som producer­er druer til Amarone produktion.
439,00 DKK 469,00 DKK (spar 30,00 DKK)

* SØLVMEDALJE I Decanter World Wine Awards * Vinen er ungdommelig dybrød med en krydret duft præget af sødmefuld frugt, sorte bær og tørrede blomster samt en vifte af søde krydrede aromaer. Smagen er særdeles fyldig og krydret med stor krop, samt den karakteristiske snert af bitterhed i finalen. Her holder modne, blide tanniner vinens voldsomhed i skak, så en harmonisk balance opstår, og vinen fremstår særdeles drikkevenlig trods sin koncentration.

249,00 DKK

Kraftig rubinrød farve med et let ravgult strejf. Den raffinerede og meget elegante bouquet er præget af sød kakao og ristet kaffe. Smagen er varm og rund, minder om smeltet chokolade og om syltede kirsebær i brandy, fyldig og silkeagtig. Eftersmagen er helt tilfredsstillende, rig og vedvarende. Denne særlige udvalgte vin får navnet fra vinmarken med samme navn, der ligger i San Pietro In Cariano. Denne udvalgte vin fremstilles udelukkende i de bedste årgange. Produktionen er yderst begrænset.

345,00 DKK 475,00 DKK (spar 130,00 DKK)

* Årgaang 2000 - 92 Point i Wine Spectator * Kraftig, mørk og rubin rød farve. Duftene er intense og rige, der minder om kirsebær, hindbær og røde ribs, med lette strejf af vanilje. Smagen er kraftig og robust, med en elegant "surhed". Eftersmagen er meget vedvarende, og gengiver de samme duftindtryk. Dejlig vin til meditation, og ideel til hovedretter med stegt oksekød, vildt, ragout og modne oste. * 93 Point af Robert Parker i Wine Advocate 2013 (årgang 2008)

395,00 DKK 525,00 DKK (spar 130,00 DKK)
Montigoli er en klassisk, mørk og kraftig vin der straks præsenterer sig i glasset med en mørk granatrød farve, en duft af moden frugt og krydderier og masser af varme. Det er en vin med en koncentreret smag med masser af sødme og fylde, samt en anelse bitre toner og rosiner der på harmonisk vis afbalancerer helhedsindtrykket. Den er kraftig men også blød og meget anvendelig til forskellige kødretter. Der findes Amarone vine som er meget fyldige, hvor denne her er mere "elegant".
169,00 DKK 195,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Robert Parker har lige været forbi, 94 Point. Druesammensætningen er Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Samme druesammensætning som Dal Forno - hvis marker ligger op til Latium's. Et meget lavt udbytte på 25 hl/ha er med til at give et godt druepotentiale til at arbejde videre med. Da de samtidig bruger ny gærings teknik (zymes) som giver mere koncentrerede og aromatiske vine, virker de 16,5 % alkohol vinen har, ikke overvældende. En flot komplet Amarone der har både kraft og finesse.

295,00 DKK 369,00 DKK (spar 74,00 DKK)

* "VINDER" I DEN NYE AMARONE BOG - SOM NUMMER 2 AF ALLE I VINTEST * 3 Glas ud af 3 mulige i Vinhulen (Nummer 1: Romano Dal Forno 2003). Enrico Spinosa fremstiller super klassiske vine, sådan som vinene smagte i gamle dage. Her er der tale om rigtig amarone - Amaro betyder tør/bitter og endelsen one for stor/fyldig - altså en stor, fyldig og tør amarone. Nogle vil nok synes det er for anderledes af hvad de kender til Amarone, men denne stil er den oprindelige. Den er super til mad.

325,00 DKK 398,00 DKK (spar 73,00 DKK)

SUPER FLOT AMARONE MED HELE 17 % ALKOHOL. Pas på Dal Forno. Når kun det bedste er godt nok. Koncentreret, tyk med stor fedme. Et overflødigshorn af hele paletten i både duft og smag. Det hele virker som om, det ingen ende vil tage. Fokussen bliver helt fjernet på alt andet end vinen. Ren meditation. Tørstof pr. liter ligger ekstremt højt på 48 gram/liter. Vinen er lavet på Corvina/Corvinone, Rondinella og Oseleta. Vinen modner 3 år på nye barrique og yderligere 1 år i flaske.

795,00 DKK 845,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Pier Paolo og Stefano Antolini bor i Valgatara i kommunen Marano. En lille ny producent som eksperimenterer med sin stil. Fremstillede sin første Amarone i 2000. Siden årgang 2003 hvor Pierpaolo har modnet 10 % af sin Amarone på kirsebærfade, hvor han fik en flot anmeldelse i vinbladet Euposia (2.plads ud af 40 Amaroner), har han fortsat stilen. En anderledes Amarone hvor de 17 % alkohol ikke overdøver frugten i vinen. Fantastisk duft og smag. Cellartracker: " This is amarone on steroids ".

299,00 DKK 375,00 DKK (spar 76,00 DKK)

TOPKLASSE AMARONE MED HARMONI OG BALANCE – SIMPELTHEN REN NYDELSE. Vinen har en flot granatrød farve samt aroma og smag af konserveret frugt, krydderier, kirsebær, rosiner og nuancer af kakao og tobak. Anbefales til fuglevildt vildt som fx agerhøner, duer, fasaner og skovsneppe, eller til nødder og semi-modne oste – gerne italienske ligesom den også egner sig til at drikke alene.

475,00 DKK

Federico tørrer sine druer i 160 - 165 dage, og er den producent, der tørrer sine druer længst. Vinen lagrer 30-36 mdr. i store franske marsalamarinerede fade. Vinstokkene står på gammel vulkanjord, og det kan tydeligt smages. Her er hele palletten. Den har utroligt mange nuancer. Stor power og fin elegance på samme tid. Ren meditationsvin. Druesammensætning: Corvina, Corvinone, Rondinella og Oseleta. Alkohol: 16,5 %

475,00 DKK 495,00 DKK (spar 20,00 DKK)

ZENATO Amarone har en stor struktur. Den er kompleks, elegant og fløjlsagtig. Vinen er fremstillet af druer dyrket i det klassiske område Valpolicella, i kommunen S. Ambrogio, i et land fuld af traditioner og madkultur. Druesammensætningen består af 80 % Corvina, 10 % Rondinella og 10 % Oseleta / Croatina. Druerne er manuelt høstet og nøje udvalgt efter høsten. Vinen er lagret på egetræsfade i 36 måneder. Anbefales til stegt kød, grillet kød og modne oste.

349,00 DKK 395,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Amaronen fra Torre d'Orti er en af de helt store positive overraskelse i Veneto de seneste år. Som en relativt ny Amarone producent har Torre d'Orti allerede sat mange af de store navne i skyggen – og dette til en overraskende lav pris. Selvom brødrene Piona er garvede producenter, har de først købt vingården i Valpolicella i 2001. De genplantede vinmarkerne og har med friskt mod kastet sig ud i opgaven med at producere Amarone vine. For 3 år siden præsenterede de med bragende succes deres Torre d'Orti Amarone.

350,00 DKK 375,00 DKK (spar 25,00 DKK)

Ca´ Coato er Antolinis enkeltmark i Negrar, hvor vinene dyrkes økologisk på en højt beliggende mark meget tæt på Quintarelli. Et lavere udbytte gør denne til hans top amarone. Den modner uden kirsebærfade og er derfor anderledes en hans Morophio. Årgang 2010 er helt fantastisk, og er efter vores mening, den bedste vin Pier Paolo har lavet til dato. Ca´ Coato 2010 blev nummer 2 ud af 150 blind testede vine på Slowfood i Verona.

325,00 DKK 375,00 DKK (spar 50,00 DKK)

En flot, mørk, fyldig, blid og drikke venlig amarone. Druerne plukkes i hånden og bliver lagt på små bakker for at blive placeret i tørringsrummet, og gennemgår den traditionelle tørring (appassimento) . Efterfølgende knuses druerne og gennemgår en spontan gæring i 40 dage. Efter omstikning og presning, lagrer vinen 30 måneder på franske egetræsfade, og efterfølgende 18 måneder på flaske, inden den frigives. * Vinder i Amarone test København 2017 *

295,00 DKK
Campo Reale er grundlagt af Mario Lavarini, og er beliggende i Classico distriktet i Valpolicella. Hans Amarone er produceret af de bedste druer af typerne Corvina , Corvinone og Rondinella. Farven er rubinrød med granat nuancer. Duften er varm og utrolig kompleks med aromaer af Valpolicella, kirsebær , tørret frugt , marmelade og krydderier. Det er en Amarone med dybde, blød og velstruktureret med en unik elegance og balance.
269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Exceptionel Amarone della Valpolicella DOCG med masser af saft og kraft. Druerne til denne international prisbelønnede Amarone kommer fra vingårdens nøje udvalgte og håndhøstede druer fra marken i San Pietro in Cariano, hvor udbyttet holdes nede på under 25 hektoliter pr hektar, hvorfor det da også er en særdeles koncentreret vin. En Fuldfed fornemmelse i munden med et elegant sødmepræg og fint integrerede tanniner, der er markant tilstede.

450,00 DKK 485,00 DKK (spar 35,00 DKK)
* Begrænset parti * Vinen fremstår granatrød med rubinrøde strejf, mørk og næsten uigennemsigtig. Næsen er intens, kompleks og påtrængende med mindelser om viol, konserverede kirsebær og frugter i alkohol. Dertil kommer strejf af mineraler og krydderier som vanilje, lakrids og sort peber. Smagen er tør, varm og behagelig med god friskhed og afrundede tanniner. Vinen er trods sin balance meget fyldig og vedvarende.
795,00 DKK
En super koncentreret Amarone, der hvert år en af de højst ratede, og efterhånden en af de helt store "kultvine" fra Italien. Romano Dal forno har også sin helt egen filosofi. Han har kasseret Molinara-druen til fordel for den mere frugtige Oseleta, og han tørrer druerne i kortere tid end man normalt gør. I stedet for de store slovenske fade er han gået over til at bruge små 228 l egefade. Dal Forno laver så kraftige og koncentrerede vine, at man ligeså godt kan droppe maden og sige, at vinen i sig selv gør det ud for et måltid.
2.200,00 DKK

Det er en forførende og aldeles fortryllende vin. Modne bær og tørrede kirsebær bakkes op af intense asiatiske krydderier, røg, cigar og nødder, der ender ud i endeløse fløjlsagtige tanniner. Denne Quintarelli Amarone er en vin for livsnydere. Det er en rigtig meditations vin, der bør nydes over en hel aften, for at få alle aspekter af vinens mangfoldighed med. En stor vin, der kræver stor koncentration. Denne vin producers kun i rigtig gode årgange, og tilbringer ca. 7 år på store fade.

1.950,00 DKK 1.999,00 DKK (spar 49,00 DKK)

Kraftig rubinrød farve med et let ravgult strejf. Den raffinerede og meget elegante bouquet er præget af sød kakao og ristet kaffe. Smagen er varm og rund, minder om smeltet chokolade og om syltede kirsebær i brandy, fyldig og silkeagtig. Eftersmagen er helt tilfredsstillende, rig og vedvarende. Denne særlige udvalgte vin får navnet fra vinmarken med samme navn, der ligger i San Pietro In Cariano. Denne udvalgte vin fremstilles udelukkende i de bedste årgange. Produktionen er yderst begrænset.

345,00 DKK 475,00 DKK (spar 130,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler