Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Hos Greve Vinkompagni finder du et stort udvalg i hvidvin. Vi har hvidvin for enhver smag og til hver en lejlighed. Nedenunder finder du vores store udvalg af hvidvine. Ønsker du en mere detaljeret søgning kan du bruge menuen til venstre (lande og region). Greve Vinkompagni tilbyder gratis levering ved minimum 36 flasker. Bestiller du mindre end 36 flasker er prisen 89,- pr. levering.

Sorter resultater:

Klassisk tør, stram, mineralsk og ren Riesling. Imponerende sofistikeret samt frisk og spændstig i sit udtryk, der med sin utrolig fine balance viser, hvad Riesling-druen kan præstere. Vinen er elegant og byder på hvide blomster, citrus og modne lyse frugter. Virkelig en rigtig madvin.

Vinen produceres på 100 % Riesling fra vinstokkene der har en gennemsnitsalder på mere end 35 år. Vinen skal drikkes indenfor de første 5 år efter høsten, hvor den stadig har friskheden i behold. Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Domaine Kientzler Riesling anbefales til fisk eller skaldyr. Det er også en hvidvin, der er spændende at sætte til vegetariske retter.

149,00 DKK

Domaine Kientzler Pinot Gris har en frisk og indbydende bouquet med noter af blomster, fersken, abrikos og en lille anelse røg. I smagen er vinen livlig, fed og velafbalanceret med en tone af honning. En klassisk og lækker Pinot Gris, der kalder på en dejlig forret med fed laks.

Vinen produceres på 100 % Pinot Gris fra vinstokkene der har en gennemsnitsalder på mere end 35 år. Vinen skal drikkes indenfor de første 5 år efter høsten, hvor den stadig har friskheden i behold. Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Vinen kan serveres til en bred vifte af retter, lige fra krydrede asiatiske retter til Sushi. Det er en helt perfekt vin til røget laks (a match made in heaven) samt til modne oste. Det er også en rigtig god vin at bruge som aperitif-

159,00 DKK

Domaine Kientzler Riesling Ribeauvillé er en tør, spændstig og dejlig stram Riesling med god længde i smagen. Det er en lækker Riesling med fine og elegante aromaer med noter af blomster og med masser af mineralske toner. Det er en tør, spændstig og dejlig stram Riesling med god længde i smagen, der er meget ren og klassisk. 

Druerne til denne vin kommer fra forskellige af Kientzlers Grand Cru marker, der er beliggende omkring Ribeauvillé. Alle med en gennemsnitsalder på mere end 30 år.

Kientzler’s Riesling Ribeauvillé kan nemt drikkes helt ung, men for at den virkelig folder alle vinens kvaliteter ud, kan en vis lagring anbefales. 5 - 10 år i kælderen giver vinen yderligere kompleksitet, finesse og mineralitet. Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Server vinen til fed fisk, skaldyr eller lyst kød.

229,00 DKK

Produced from the Geisburg Grand Cru, this Riesling reveals an intense aromatic bouquet characterised by mineral, citrus and white flower notes. Its appealing volume is counterbalanced by a strong mineral character, lending it purity and sparkle. It can be drunk when young, yet reveals great aromatic generosity after a few years' keeping.

Serve at a temperature of 9°C. It will pair perfectly with the following dishes: Brochettes de crevettes grillées au barbecueCabillaud en papillotesCarpaccio de noix de Saint-Jacques.

The Kientzler family have been winemaking in Ribeauvillé for five generations, passing the domaine on from father to son, theirs is one the most well-regarded domaines in the region. The vineyard stretches over 14 hectares, including the villages of Ribeauvillé, Bergheim, Hunawihr and Riquewihr and is planted largely with old vines, as well as new stock selected from the most robust older specimens. In 2009 André Kientzler passed the reins of this domaine to his two sons, Thierry and Eric, who continue to produce a remarkable collection of wines.

349,00 DKK

Kirchberg er den højeste beliggende vingård i landsbyen Ribeauville, der ligger tættest på skoven, hvor den kølige brise driver ned fra eftermiddagen og hele aftenen. Fra dette højere og køligere sted er denne vin en af de mest friske og ranke Riesling i Alsace. Kientzler -bedriften er meget tæt på skoven og ligger også ret højt på skråningen. Riesling Grand Cru Kirchberg de Ribeauvillé 2018 er stadig temmelig ung og viser en fremtrædende svovlnote i duften på dette tidlige stadium.

Den er fyldig, frisk og mineralsk, med moden frugt og en god balance. Det er en struktureret vin med et stort lagringspotentiale. Som altid hos Kientzler gennemgår vinen ikke malolaktisk gæring. Tilsætningen af ​​svovl er omkring 90 milligram, så du skal have tålmodighed med denne vin. Kientzler-familien har dyrket vinfremstilling i Ribeauvillé i fem generationer og har givet domænet videre fra far til søn. Domænet er et af de mest velrenommerede domæner i regionen.

Vingården strækker sig over 14 hektar, herunder landsbyerne Ribeauvillé, Bergheim, Hunawihr og Riquewihr og er stort set beplantet med gamle vinstokke, samt en ny bestand udvalgt blandt de mest robuste ældre eksemplarer. I 2009 overlod André Kientzler tøjlerne i dette domæne til sine to sønner, Thierry og Eric, der fortsat producerer en bemærkelsesværdig samling af vine.

299,00 DKK

Pinot Gris druen giver nogle robuste og magtfulde vine med en næsten olieagtig konsistens. Farven er smuk dyb gylden gul. Vinen har en bouquet af underskov, svampe og tørrede frugter, abrikos, honning og bivoks. Smagen er let fyldig og mild, en ædel vin med meget format. Cleebourg Pinot Gris Prestige Alsace egner sig perfekt til fjerkræ med kraftigt smagende saucer, risotto og svamperetter, Foie Gras eller som en delikat aperitif.

89,95 DKK

Cleebourg Prestige Alsace er en Riesling med et særdeles attraktivt forhold mellem pris og kvalitet. Dette er en stilfuld og delikat vin. Meget aromatisk duft, moden og frisk. Toner af citron og fersken, hvide blomster og urtete. I munden er den frisk og livlig med blomstret frugt domineret af citrus og pære med en lille smule mineral/metalisk smag i afslutningen. Vinen har god intensitet og en dejlig frisk frugtsyre, der giver vinen lækker friskhed. Bør serveres ved 8-10 °.

89,95 DKK

"Utroligt kompleks aroma med en underliggende note af rosenblade. Fyldig og næsten olieret tekstur, der rundes af med en herligt lang, frisk og mineralsk eftersmag."
Vin fra øverste hylde og en blanding af druer fra forskellige parceller, inklusive ikke mindre end tre grands crus, plantet i sandsten, granit og kalksten.

Meyer Fonné? Her er idyllen tæt i et område, der har sin helt egen fransk/tyske charme. Huset ligger i det tyskklingende Katzenthal, men på den fransklydende adresse Grand Rue.

Her kombinerer winemaker Felix Meyer det bedste fra begge sider af grænsen i sine vine. Vi taler Pinot Blanc, Riesling, Pinot Gris, Pinot Noir og Gewürztraminer. Det er Alsace for fuld udblæsning. Landsbyen Katzenthal er begunstiget med et fantastisk terroir, rigt på granit.

Her har Meyer-Fonné hjemme og her er Felix Meyer en sand mester i at blende hvidvin fra sine forskellige parceller og skabe komplekse, men altid balancerede cuvéer.

Her produceres vine på bærme i gamle foudres, de klassiske, store, franske egetræsfade, som der er tradition for i Alsace. Kendetegnende for vinene er en altid imponerende aroma og flot mineralitet. Levende og elegante vine, som det er svært at finde bedre i Alsace.

Anbefales til diverse oste - og du vil elske det :-)

229,00 DKK

* NYHED * Gewürztraminer er den store specialitet og også den mest aromatiske druetype i Alsace. Gewürz betyder krydret på tysk og vine lavet på denne druesort er kendetegnet ved sin krydrede smag og parfumerede duft. Famille Hugel Gewürztraminer har en dyb strågul farve med et grønligt skær og masser af charmerende, let parfumerede aromaer i næsen som fra friskklippede roser. Indsmigrende blød og forfriskende tør smag.

Famille Hugel Gewürztraminer kan nydes som aperitif, men gør sig godt med krydrede retter, f.eks. fra det orientalske køkken, der netop kalder på krydrede vine med en vis sødme. Vinen er også en god ledsager til røget fisk og gravad laks med sursød dressing.

De første spor af familien Hugel i Alsace går helt tilbage til det 15. århundrede. Gennem hele 1800-tallet og 1900-tallet modtog huset Hugel megen anerkendelse for sine dygtige og metodiske måder at kultivere deres vinmarker på. Gennem alle årene siden 1639 er vinhuset gået i arv fra far til søn, og i dag er det Jean-Philippe og Marc Hugel, der sammen fører det gamle velrenommerede vinhus videre.

199,00 DKK

* NYHED - KOM OG SMAG * Pinot Blanc med tilnavnet Cuvée les Amours er en hyldest til kærligheden. Velkomponeret vin frembragtet af Pinot Blanc og den mindre kendte Auxerrois. Delikat og raffineret. Velegnet som forfriskende aperitif, men også til lette buffeter med lyse kødretter, fisk og skaldyr. Klar lysegul farve med et grønt skær. Frugtagtig bouquet af citrus og hyldebærblomster. Sprød og tør smag med finesse og blødhed.

185,00 DKK

Gewurztraminer er den mest aromatiske drue i Alsace. Denne aroma finder man til fulde i Cleebourg's vellavede Gewurztraminer, med en nærmest forførende parfume og stilren smag. Vinen er ikke for "sød", faktisk er det en af de reneste Gewurztraminer vi har smagt. En utrolig lækker vin til smagfulde forretter eller bare at nyde hvis man savner fornemmelse af sommer og hyldeblomst.

89,95 DKK

Cleebourg Brandhof Pinot Gris har en klar, gul farve. Næsen udviser meget typisk blomster og røgede aromaer. En meget fin substans, som ledsages af aromaer, der er diskrete, men fulde af elegance. En støt friskhed i den sidste ende. Der er tale om en relativ tør Pinot Gris, der er en god ledsager til eksempelvis kogt saltvandsfisk og marineret kød. Vinen bør serveres ved en temperatur på 8-10° C.

149,00 DKK

Cleebourg Reifenberg Gewurztraminer har en lysegul farve. Næsen er meget elegant og meget blomstret. I munden er der et strejf af det eksotiske frugter. Litchis og passionsfrugt skiller sig ud, men endnu mere overraskende er friskheden i denne Gewurztraminer med en ren afsluttende note. Anbefales at drikke som aperitif eller til stærke oste, men tøv ikke med at kombinere vinen med eksotiske retter og krydret mad. Bør serveres ved en temperatur på 8° C.

149,00 DKK

Vinen har en fin farve, lys og gylden. Aromatisk finder vi alle de karakteristiske træk ved drue sorten - nemlig en vedvarende mineral og frugtagtig aroma. Teksturen er allerede relativt godt moden og silkeagtig. En fin harmoni og i slutningen af munden en behagelig fornemmelse. Cleebourg Hannesacker Riesling anbefales til kraftige fiskeretter og kraftige og tørre oste. Bør serveres ved 10° C.

149,00 DKK
Denne flotte Pinot Gris Reserve fra Fernand Engel har en ret intens duft af blomster og modne eksotiske frugter samt en anelse lakrids. Smagen er tæt, men med god friskhed og en meget vedholdende eftersmag, der afslutter med en fin antydning af røg og vanilje. 
 
Druerne høstes efter økologiske forskrifter for at skabe den bedste balance i naturen og i flasken. Normalt taler man om 7 druer i Alsace, hvoraf de 4 af dem betegnes som Grand Cru druer, og Pinot Gris er en af dem.
139,00 DKK

Fremragende ren og fokuseret Riesling Reserve fra Fernand Engel. Vinen har en frisk duft med noter af ananas og fersken, samt en fin underliggende mineralitet. En harmonisk oplevelse i munden med opfriskende frugtsyre og gentagende noter af tropiske frugter. Det er en vin med flot intensitet i eftersmagen, der gør den særdeles velegnet til delikate fiskeretter.

Fremstillet af Riesling høstet i hånden fra fire parceller i området omkring Orschwiller og St Hippolyte. Vinstokkene dyrkes økologisk på marker med kalkholdig jord og skiffer.
139,00 DKK

35 kilometer nord for Bordeaux ved bredden af floden Gironde ligger Château De La Grave med 45 hektarer vinmarker i en enkelt parcel i appellationen Côtes de Bourg. Her vokser 50 % Colombard og 50 % Semillon til brug for slottets hvidvine. Som altid, når det kommer til vin, spiller mikroklimaet en afgørende rolle. Temperaturerne er mindre ekstreme og det regner mindre. Jorden består primært af kalksten med et tykt lag ler. 

Château De La Grave har en historie, der går tilbage til 1400-tallet. I 1800-tallet bestod den lille landsby La Grave primært af små gårde, marker, enge, skov og vinmarker. I 1868 blev Château De La Grave genbygget og i 1910 købte Constant Bassereau slottet, Siden har familien arbejdet intenst på at skabe vine, som er et sikkert valg og virkelig er value for money. Målet er populære vine, som samtidig er autentiske. Det kræver, at hver generation fortsat "lytter til" det omkringliggende terroir og lader det tale i de færdige vine. Derfor passer man på Château De La Grave da også på naturen med produktionsmetoder, som netop respekterer naturen og bruger f.eks. økologisk gødning. Vinkælderen er udstyret med temperaturkontrollerede cementtanke og nyere, rustfri ståltanke. Vinene macererer i en periode på 2-3 uger for at give den bedst mulige ekstraktion af tanniner, frugtnoter og farve. Hvidvinens alkoholiske gæring sker på tønder eller Dolium-krukker (store lerkrukker), som har været kendte og brugte siden de gamle romere i antikken.

Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Server vinen til fisk (laks) sushi eller skaldyr. Det er også en vin, der er spændende til vegetariske retter eller gode modne oste.

129,00 DKK

Nu er den i butikken - og den smager fantastisk - Vi elsker den :-) * The first vintage of Blanc de La Dauphine, is a very aromatic wine, offering notes of citrus, yellow fruit and lychee, with undertones of brioche. Pleasantly lively and full-bodied on the palate, with hints of toast and good aromatic length.

Food pairing: Scallop carpaccio, langoustines with tarragon and lemon butter, sea bream with citrus fruit.

299,00 DKK

Pessac-Leognan - Château La Garde Blanc er noget af det bedste hvidvin vi har smagt. En fantastisk smagfuld hvid Bordeaux vin. En ren og klar farve med et grønligt skær. I den komplekse bouquet findes svage nuancer af citrusfrugt, grapefrugt og citron som med alderen udvikler sig til en passionsfrugt lignende duft. Smagen er tør og elegant og har Sauvignon Blanc druens aller bedste egenskaber. Rigtig god og fyldig med en vidunderlig eftersmag. * Robert Parker: 90-93 point – James Suckling: 92-93 point *

295,00 DKK

Simpelthen noget af det bedste hvide Bordeaux vi har smagt - og heldigvis er både vores kunder og Robert Parker enige i at det smager fremragende. Vinen er "klar til at drikkes nu" men kan uden problemer gemmes i mange år endnu. Anbefales at nydes inden 2027.

This wine is intense and expressive on the nose. A wide palette of aromas starting with notes of lemon, apricots, white peaches and verbena. The oak is finely integrated. The density and volume are backed by a crisp acidity. The finish is complex and fresh. 50% Sauvignon Blanc - 50% Sémillon. Service temperature above 10°C / 50°F for young wines. Between 12°C / 53°F and 14°C / 57°F, after 4-5 years of aging.

Following a dry winter, this vintage was hit by late frosts on the 27th, 28th and 29th of April which badly affected our vines, notably the white grape varieties. The parcels, which escaped the frost started a very early cycle of vegetation, leading up to a quick and uniform flowering. The month of June was hot and sunny. Fortunately, the temperate climate of July and August allowed the acidity and the freshness of the fruit to be preserved. “The veraison” was as equally early around mid-July. The harvest started on the 21st of August for the whites (one of the earliest harvests to date!) and finished mid-September with the grapes reaching optimum ripeness. Before the harvest, in the partially frost hit parcels, considerable work was undertaken to identify the unaffected vines and to select which first generation, non-frost damaged bunches to pick.

 

399,00 DKK

Elegant duft af æble, citrus, fersken, og et fint strejf af fad. Frisk, let krydret smag, god fylde og frisk, krydret, cremet eftersmag.

Château de Rochemorin har en flere århundrede lang og yderst interessant historie, men det er fra 1973 at slottes nyere vinhistorie er blevet skrevet.  André Lurton købte nemlig Château de Rochemorin i 1973, og gik omgående i gang med at genplante og renovere. I dag er det hans søn, Jacques Lurton, der har overtaget ansvaret, og udviklingen af ejendommen, markerne og vinene, er fortsat.

Slottet, som ligger i kommunen Martillac, har opnået en betydelig anerkendelse som værende blandt de bedste vine i appellationen, selvom slottets vine ikke er blandt de klassificerede.

Vinen er produceret på 100 % Sauvignon Blanc. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft, og der sker en sortering af klaserne ude i marken, og når druerne kommer ind til kælderen. Efter vinifikationen lagres vinen i 10 måneder på franske egefade, hvoraf 35 % er helt nye fade.

Vinen skal helst have 1-2 år på flaske inden at man begynder at nyde den, og den er typisk allerbedst efter 2-5 år, men det er absolut en hvidvin med en god lang holdbarhed. Afhængig af årgang, skal den normalt også kunne nydes efter 12–15 år efter høsten.

Serveringstemperaturen bør være 8–10 grader. Vinen er velegnet til gode kraftige retter med fisk og skaldyr. Et perfekt valg til østers, men også til grønsagsretter, oste og salater.

199,00 DKK

Lagrave-Martillac Blanc er 2. vinen fra Château Latour-Martillac – skabt med samme omhu og terroirforståelse som slottets Grand Vin. Vinmarkerne ligger ideelt på grusrig jord i Pessac-Léognan, hvor druerne modner under optimale forhold.

Årgang 2022 er resultatet af en varm og tør vækstsæson, hvilket har givet en vin med både moden frugt, friskhed og struktur. Her forenes Sauvignon Blancs aromatiske intensitet med Sémillons runde fylde. En harmonisk hvid Bordeaux med florale og eksotiske toner – og en elegant afslutning med et strejf af saltet mineralitet.

The winter was dry and characterized by a significant lack of rainfall and consequently a low waterreserve from the beginning of the season. The Spring was marked by high temperatures from mid-April onwards. The growth of the vine was relatively fast, and the flowering took place in mid-May.

The summer was spectacular and unprecedented in terms of climatic conditions, with several waves of heat (record number of days over 40°C). Veraison started in mid-July, about fifteen days ahead of schedule. The rain during the night of 14 to 15 August (32mm of water in Martillac) were beneficial for the grapes, in particular to finish off the ripening of the white grapes, picked 4 days later, on August18th (2 weeks in advance).

Period of harvest
Sauvignon-Blanc : August 18 to 31
Sémillon : August 23 to 31

Blending
50% Sauvignon Blanc
50% Sémillon

Tasting
Lagrave-Martillac white 2022 has a clear color with beautiful silvery reflections. The nose and the mouth are slightly acidic with nice aromas of pear and citrus (lemon). The mouth is round, with a light touch of sweetness. The finale is tasty and fresh.

Optimal Tasting
2023-2027

Service Température
Between 16°C / 61°F and 18°C / 64°F.

 

275,00 DKK

Blanc de Lynch-Bages er den karakterfulde hvide vin fra det klassiske 5. Cru-slot i Pauillac – skabt i første omgang ved et tilfælde, men i dag en fast favorit blandt fans af tør, kompleks Bordeaux Blanc.

Vinen er et blend af Sauvignon Blanc, Sémillon og Muscadelle – og kombinerer friskhed og fylde med imponerende præcision og lagringspotentiale. 2022-årgangen er intens og livlig, med både energi og dybde, trods årets varme og tørre vejr.

Bag vinen står Cazes-familien, der i årtier har drevet Château Lynch-Bages med både passion og præcision – og som i dag også er kendt for deres holistiske tilgang til vin, kultur og livsstil i hele landsbyen Bages.

Blanc de Lynch-Bages er i dag en fast del af paletten hos Château Lynch-Bages – men dens oprindelse ligger i en næsten anekdotisk fejltagelse. I slutningen af 1970’erne blev et lille antal hvidvinsstokke ved en fejl plantet mellem de røde vinstokke i Pauillac. Heldigvis havde familien Cazes sans for potentialet, og i 1990 blev den første årgang af Blanc de Lynch-Bages frigivet.

Siden da er det gået stærkt. Hvidvinen er blevet et af de mest efterspurgte og anerkendte eksempler på tør, fadlagret Bordeaux Blanc – ikke mindst fordi den produceres i meget begrænset mængde og med samme præcision og kompromisløshed som slottets klassificerede rødvin.

Blanc de Lynch-Bages fremstilles på en klassisk Bordeaux-blend med hovedvægt på Sauvignon Blanc, suppleret af Sémillon og et lille strejf Muscadelle. Gæringen finder sted i egetræsfade, og vinen lagres “sur lie” for at opnå maksimal tekstur og dybde – uden at miste den sprøde, aromatiske friskhed, der er vinens kendetegn.

Stilen er ren, intens og præcis, med noter af citrus, hvide blomster og urter. På tungen er den fyldig og kompleks, men stadig rank og vibrerende i sit udtryk – en hvidvin med både struktur og elegance, som udvikler sig smukt over 5-10 år, men samtidig er fuldt drikkeklar som ung.

Bag vinen står Jean-Charles Cazes og hans team, som har videreført den vision, Jean-Michel Cazes skabte for mere end 40 år siden: At forene tradition og innovation, og at fremstille vin som både kan begejstre, modnes og huskes.

Blanc de Lynch-Bages er et sjældent og stilfuldt glas hvid Bordeaux – og en påmindelse om, at selv små tilfældigheder kan blive til store vine.

695,00 DKK

Château Carbonnieux er en af de ældste ejendomme i Bordeaux og blandt de få klassificeret for både rød og hvid vin. På 42 hektar hvide marker skabes elegante vine, kendt for friskhed og balance.

Årgang 2022 byder på sprød citrus og hvid fersken i næsen, med en fyldig og cremet tekstur. Afslutningen er mineralsk og livlig – en klassisk hvid Bordeaux med både charme og lagringspotentiale.

* Robert Parker * A blend of 60 % Sauvignon Blanc and 40 % Sémillon, the 2022 Carbonnieux Blanc evokes notes of boxwood, white flowers, spices, confit citrus and pear mingled with dominant Sauvignon Blanc-inflected notes. Medium to full-bodied, incisive and layered, it’s deeper than the 2021, with a round, enrobing palate, bright acids and a long, penetrating and mouthwatering finish complemented by a delicate gastronomic bitterness due to the dryness of the year. This is a great effort.

499,00 DKK

Duft og smag er i klassisk Chablis-stil med tør, slank citrusfrugt, grønne æbler og komplekse aromaer fra vinens samvær med fingæren. Kalkede mineraler, flintesten og en frisk syre giver en kompleks, men let-drukket vin, der er en effen madvin til et bredt udvalg af bordets glæder. Nyd Domaine Fourrey Chablis ved en serveringstemperatur på 10-15° alt efter temperament, men helst ikke for koldt, da vinen i givet fald ikke får lov at vise sine dyder.

199,00 DKK

Familien Fourrey er et lille, familieejet hus, hvor 4. generation i dag dyrker 18 hektar med Chardonnay. De er med i foreningen Vigneron Independant, som kort fortalt betyder, at vinbonden forestår alt fra markpleje, over vinifikation, tapning og salg. Med andre ord, det tætteste man kommer på en garanti for personlige, passionerede, håndlavede vine.

Druerne til denne 1er cru chablis kommer fra en håndfuld parceller på Côte de Lechet, hvor familien har 3½ hektar at gøre godt med på en jordbund bestående af lerholdig kalksten. Både her og i kælderen har Jean-Luc Fourrey regeret siden 1992, hvor han tog over fra forældrene. Vinifikationen foregår i ståltank, mens lagringen finder sted delvist på rustfrit stål og delvist på træfade af varierende alder for ikke at overdøve vinen.

Duft og smag udviser en dejlig kombination af præcision og mineralitet. Ung chablis er ikke voldsom eller fyldig, men en fintslebet sag, der overbeviser med elegance snarere end hestekræfter. Aromabilledet domineres af æble, citron og friske mandler med let cremede nuancer. Kalkede mineraler, flintesten og en frisk syre giver en kompleks, men let-drukket vin, der er en effen mad vin til et bredt udvalg af bordets glæder.

Nyd Domaine Fourrey Chablis Côte de Lechet ved en serveringstemperatur på 10-15° alt efter temperament, men helst ikke for koldt, da vinen i givet fald ikke får lov at vise sine dyder.

Nyd den til en fiskeret, gerne torskefisk (eller pighvar når det skal være fornemt) med en simpel, velsmagende sauce som beurre blanc eller hollandaise. Også de lyse kødretter er oplagte til en vin som denne, blot skal der ikke være voldsom fedme i retterne.

Man kan nyde vine nu og de næste ca. 7-10 år frem. Med tiden vil man få en mere intens duft, hvor mineralerne træder endnu tydeligere frem og frugten vil fremstå mere afrundet i takt med at lagringsaromaerne dukker op.

309,00 DKK

Louis Jadot, Macon-Villages, Grange Magnien er en tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med frugtig og floral næse. Den er god rigtig iskold og henrivende til fisk, skaldyr, asiatisk mad, østers og salte sager som f.eks. Chevre (gedeost).

229,00 DKK

Louis Jadot Chablis - Cellier du Valvan 2023  er gæret af forskellige vinmagere, hovedsalig i store kar, der er lagret i Louis Jadot’s kældre 9 - 12 måneder. Chablis i smuk, lys, lidt gylden i farven. det er en mundrensende, klar, en smule skarp og meget frisk hvidvin til østers og salte oste - og ren hygge.

295,00 DKK

En del af Louis Jadot, Pouilly-Fuissé er lagret på åbne kar, en anden del på egetræsfade, og til sammen giver det på den ene side struktur i vinen, på den anden side frugt og total friskhed. Vinen har gyldne toner, en harmonisk palette med hasselnød, ristede mandler, grapefrugt og citroner som de dominerende noter. Anbefales til flødebaserede retter, fed fisk, lyst fjerkræ, østers og skaldyr

430,00 DKK

Louis Jadot, Santenay, Clos de Malte Blanc gærer på egetræsfade og lagrer bagefter på små fade i 12 måneder. Vinen er let fedmefuld og velstruktureret, den er burgundisk elegant, med frugtige aromaer, lidt citron-duftende, med fine noter fra fadet. Anbefales til kalv, mørkt fjerkræ, ost, allround , vildt og det fransk landkøkken.

349,00 DKK

Meget elegant og afstemt vin med fin frugt, friskhed og flot struktur. Skønne frugtnoter af fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til florale noter med et pikant vanille-præg.

Produktionsområdet for denne vin er i princippet hele Bourgogne. Cuvéen må, og kan, sammenstikkes som et balanceret blend af druer fra Côte d'Or, Chalonnaise og Saint Vérans bedste vinmarker. Mâconnais-druerne giver vinen sin friskhed, mens Côte d'Or og Chalonnaise står for struktur og krop. En vin med meget fin frugtighed og friskhed, som understreges af, at en del af vinen kun har ligget på ståltank, og det mere afrundede præg og strukturen understreges af den del, der har været fadlagret. Frugtnoterne er tydelige; fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til nogle mere florale noter, med et pikant vanille-præg. Vin med fin elegance, meget behagelig og afstemt i ren harmoni.

249,00 DKK

Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker". Meget stor, parfumeret, krydret, urteagtig duft med røgede mineralske toner. Cremet fylde og intens frugt, der er forenet med en god syre og en lang forfriskende eftersmag. Chablis Premier Cru Joseph Drouhin anbefales til skaldyr og fisk.

279,00 DKK

Frisk smag og aroma af blomster, citrusfrugt og små, krydrede noter af koriander. Harmonisk på tungen med stor karakter, elegance og let salte, terroir-baserede noter. Lang og kompleks eftersmag. Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker". Meget stor, parfumeret, krydret, urteagtig duft med røgede mineralske toner. Cremet fylde og intens frugt, der er forenet med en god syre og en lang forfriskende eftersmag. Chablis Vaudésir, Grand Cru Drouhin anbefales til skaldyr og fisk.

899,00 DKK

* BEGRÆNSET ANTAL * Elegant aroma med noter af liljer, honning og konserverede citroner. Forbløffende dybde og fløjlsagtig fornemmelse på tungen med delikate nuancer af havet, som er kernen i god Chablis. Intens og lang eftersmag. Efter 5-6 år udvikles der endnu mere komplekse og subtile aromaer i vinen - hvis du kan vente.

En vin, der er svær at glemme og måske den, der bedst udtrykker, hvordan Chablis' terroir virkelig er. Dette er Chablis' vugge, som allerede blev anerkendt af middelaldermunke som et fremragende sted at plante en vinmark. Udtrykket «Les Clos» (indhegning på fransk) henviser sandsynligvis til den omgivende mur, som munkene byggede for at indhegne vinmarken. Denne mur findes dog desværre ikke længere. I slutningen af ​1800-tallet blev vinmarken ødelagt af phylloxera-sygdommen. I 1960'erne var Robert Drouhin en af ​​de første i Beaune, der bragte den til live igen.

949,00 DKK

Denne hvide Bourgogne kommer fra landsbyen Loché i Mâconnais-regionen, i det sydlige Bourgogne. Og derfor tager vinen navnet Mâcon-Loché. Området er kendt for en mere fyldig og blød version af Chardonnay, end dem længere nordpå, men også for at give langt, langt mere value for money. Fordi de mere ukendte landsbynavne hernede sydpå, slet ikke er ramt af samme prisinflation. Så er du på udkig efter et godt Bourgogne-køb, så kig efter Mâcon på etiketten, og kig i særdeleshed på denne vin.

I glasset har vinen en smuk, gylden farve som leder sanserne direkte ind i en duft af akacie, kamfer, vanilje og den der ristede tone fra skorpen på et nybagt surdejsbrød. I smagen følger der en bred pallet af frugter, hvor citron, pomelo, fersken, nektarin, ananas og æbler er bare nogle af de ting, som vi finder. Det er en saftig tår, og eftersmagen bliver hængende imponerende længe.

Et fantastisk glas hvid Bourgogne, som burde få alle der ikke har hørt om Mâcon-Loché til at tegne området ind på deres indre vinkort øjeblikkeligt.

Vinen har lageret 11 måneder på franske egetræsfade.

* Jyllands-Posten * "Rig, sexet, koncentreret frugt. Cremet, mineralsk, sluttede med en god syre. Godt køb."

* Revue du Vin de France * "Very ripe, tasty with sweet notes of pear. Very delicious wine, fresh and juicy, very carefully balanced."

249,00 DKK

* NYHED - SMAGER FREMRAGENDE * Dette er en tør, hvid bourgogne lavet med chardonnaydruer fra forskellige kommuner i det sydlige Bourgognes Côte Chalonnaise. 

Efter høsten er druerne afstilket, og efter en kort, kølig maceration er druerne presset inden gæringen, der foregår med en langsom temperaturstigning. Denne praksis holder på chardonnay-mostens sprøde, blomstrede aromaer i den færdige vin. Efter gæringen tilbringer vinen adskillige måneder på fingæren for at give vinen fylde samt dybde i aromabilledet. 

Duft og smag afslører en sund, velfriseret vin med citrus og grønne æbler i førersædet med undertoner af melon og hvide blomster. Dette er vin med god balance og naturlig fylde; altså en Chardonnay, man har lyst til at drikke mere end et enkelt glas af. Vinens beskedne 12,5% alkohol ligger langt fra højspændt oversøisk Chardonnay, og vinens profil er da også klassisk og ’kølig’ på den ’rigtige’ måde. 

Nyd Marcel Bougamont Bourgogne Chardonnay nu og de næste par år frem til et væld af robuste fiskeretter, til en ovnstegt kylling, en flødebaseret pastaret med svampe eller til glasset i utide. 

Vi anbefaler at vinen serveres ved 8-10°.

119,00 DKK

Denne hvide Savigny er resultatet af to vinifikationsmetoder. Stephen Maurice har valgt, at halvdelen af høsten gærer på temperaturregulerede tanke, mens den anden halvdel gærer på egetræsfade. Når den alkoholiske gæring er afsluttet foretages "omrøring" af kvaset ugenligt for at tilføre vinen et mere aromatisk udtryk, og en mere vedholdende eftersmag. Det er en hvidvin med et ret godt lagringspotentiale. Den kan nemt lægges i kælderen i op til 8 år fra høståret. En hvidvin med masser af dybde i både duft og smag. Den har mange imødekommende frugtaromaer, og smagen er vedholdende og halvfed med en god dyb eftersmag. Vinens temperatur må ikke overstige 12 grader. Vinen er som skabt til fed laks, hvid fisk og skaldyr – eksempelvis dampede blåmuslinger - men den er også meget anvendelig til pastaretter og gode modne oste.

269,00 DKK

Denne hvide Aligoté er resultatet af to vinifikationsmetoder. Stephen Maurice har valgt, at halvdelen af høsten gærer på temperaturregulerede tanke, mens den anden halvdel gærer på egetræsfade. Når den alkoholiske gæring er afsluttet foretages "omrøring" af kvaset ugenligt for at tilføre vinen et mere aromatisk udtryk, og en mere vedholdende eftersmag. Det er en hvidvin med et ret godt lagringspotentiale. En hvidvin med masser af dybde i både duft og smag. Den har mange imødekommende frugtaromaer, og smagen er vedholdende og halvfed med en god dyb eftersmag. Vinens temperatur må ikke overstige 12 grader. Vinen er som skabt til fed laks, hvid fisk og skaldyr, men den er også meget anvendelig til pastaretter og gode modne oste.

129,00 DKK

 

 

699,00 DKK

* Begrænset antal flasker * J. Moreau & Fils blev grundlagt i 1814, da en ung mand ved navn Jean-Joseph Moreau slog sig ned i Chablis og giftede sig med en lokal vinhandlers datter. Efter i starten at have været en pioner i Chablis er vinhuset i dag en af de største og ældste producenter af Chablis-vine - kendt for deres store know-how og vinenes stil, der altid afspejler respekt for jorden. Vinene fra J. Moreau & Fils sælges i dag i over 80 lande verden over.

Omkring 30 % af vinen har været lagret på egetræsfade, mens den resterende del har været lagret på ståltanke.

Det er en utrolig flot hvidvin med flot gylden farve, elegant duft med noter af hasselnød og abrikos, fyldig og cremet smag af mandarin og akacie samt en lang og behagelig eftersmag. Denne fremragende Chablis er særdeles velegnet til laks, hummer og skaldyr - men prøv den også til fjerkræ samt lyse kødretter med cremede saucer.

350,00 DKK

* FREMRAGENDE CHABLIS * Typisk Chablis duft vælter op ad glasset med hvide blomster, kalket mineralitet og fersken. Flot harmonisk karakter med medium fylde, og en god forfriskende frugtsyre til at give balancen. Det holder præcis det niveau man forventer af Premier Cru Chablis, og vil gå fantastisk til bred pallet af retter med indhold fra havet. Vinen er fremstillet af druer fra Fourchaume marken i Chablis, der har Premier Cru klassifikation. Marken ligger nord fra selve Chablis byen, på østbredden af Serein-floden. Marken har en perfekt syd-til-sydøstlig orientering, så stokkene har tæt på så mange soltimer som det er muligt, i det ellers kølige Chablis. Det giver de soltørstige Chardonnay-druer mulighed for at opnå en ordentlig modenhed, så de ender med den unikke balance imellem syrlighed og modenden, som har gjort Chablis-vinene berømte. Vinen er lagret på en kombination af 228 liters og 342 liters fade.

439,00 DKK

Intens og voldsom Grand Cru Chablis. Dyb gylden i farven med stor åben bouquet af citrusfrugt og moden tropisk frugt. Bagerst i duften er der en anelse krydderi fra fadet, men ikke dominerende. Smagen er fyldig med stor frugtintensitet og en flot balancerende frugtsyre. Kompleksiteten og dybden i denne vin går den velegnet til de kraftige fiskeretter, eller endnu bedre til moden ost.

Grand Cru Chablis kommer fra kun én af 7 marker med denne klassifikation. Bougros marken er beliggende længst mod vest af de 7 Grand Cru marker. Marken har en kalkholdig jordbund og en hældningsgrad på op til 30 %. Eksponeringen gør at denne vinmark er særlig udsat for frost i foråret. Defaix både gærer og lagrer denne vin på egetræsfade, for at underbygge kompleksiteten i vinen. Tappes først efter 18 måneders lagring.

93-95/ 100 point | Jasper Morris

"Slightly paler colour and more of a green tint. The nose is more backward, white fruit, the minerals more in retirement. This explodes on the palate while retaining its essential core, now the minerals come out, pure white fruit, with the spice of Bougros. An excellent example."

94/ 100 point | Tim Atkin - Master of Wine

"Exuberant on the nose with jackfruit, mango and crushed quartz, the palate further layers on the complexity with clementines and anise. Spritely acidity suavely guides the succulent palate into a finessed, long finish."

639,00 DKK

* BEGRÆNSET ANTAL FLASKER * Domaine Claude Leblanc - Meursault 2022. Claude Leblanc er en fremtrædende vinproducent fra Bourgogne, en af verdens mest anerkendte vinregioner. Hans vingårde spænder over nogle af de mest berømte områder i regionen, herunder Côte de Nuits, Côte de Beaune og Chablis. Disse områder er kendt for deres kalkstensrige jordbunde, som giver vinene deres karakteristiske smag og kompleksitet.

Leblancs Pinot Noir fra Côte de Nuits er kendt for sin elegance og dybde, mens Chardonnay fra Côte de Beaune udmærker sig med en fantastisk mineralitet. I Chablis producerer han vine med en skarp syre og ren mineralitet, takket være den særlige kimmeridge kalkstensjord.

Claude Leblanc kombinerer traditionelle og moderne vinfremstillingsteknikker, hvilket inkluderer håndhøstning, naturlig gæring og lagring på franske egetræsfade. Denne tilgang sikrer, at hans vine præcist afspejler Bourgognes unikke terroir, hvilket resulterer i vine, der er både elegante og komplekse.

795,00 DKK

* BEGRÆNSET ANTAL FLASKER * Hvidvinene fra Mercurey, en fremtrædende appellation i Côte Chalonnaise i Bourgogne, er kendt for deres farve og rige aromaer. De primære smagsnoter inkluderer stenfrugter og grønne bær. Ofte ledsaget af subtile krydderier og undertoner af skovbund. Vinene har en velafbalanceret struktur og en frisk syre, hvilket gør dem både fyldige og elegante. Mercurey-hvidvine er alsidige og passer godt til en række fiskeretter. Disse vine tilbyder en fremragende introduktion til Bourgognes røde vine til en relativt overkommelig pris.

Claude Leblanc er en fremtrædende vinproducent fra Bourgogne, en af verdens mest anerkendte vinregioner. Hans vingårde spænder over nogle af de mest berømte områder i regionen, herunder Côte de Nuits, Côte de Beaune og Chablis. Disse områder er kendt for deres kalkstensrige jordbunde, som giver vinene deres karakteristiske smag og kompleksitet.

Leblancs Pinot Noir fra Côte de Nuits er kendt for sin elegance og dybde, mens Chardonnay fra Côte de Beaune udmærker sig med en fantastisk mineralitet. I Chablis producerer han vine med en skarp syre og ren mineralitet, takket være den særlige kimmeridge kalkstensjord.

Claude Leblanc kombinerer traditionelle og moderne vinfremstillingsteknikker, hvilket inkluderer håndhøstning, naturlig gæring og lagring på franske egetræsfade. Denne tilgang sikrer, at hans vine præcist afspejler Bourgognes unikke terroir, hvilket resulterer i vine, der er både elegante og komplekse.

349,00 DKK

* BEGRÆNSET ANTAL FLASKER - SMAGER FREMRAGENDE * Mâcon-Villages er en betegnelse for hvidvine fra den sydlige del af Bourgogne, primært fremstillet af Chardonnay-druen. Disse vine er kendt for deres friskhed og renhed, med aromaer af citrusfrugter, grønne æbler og hvide blomster. På ganen er de livlige og sprøde med en god syrebalance og en let mineralitet. Mâcon-Villages-vine har typisk en klar, lys farve og en ren finish, der gør dem yderst drikkevenlige. De passer perfekt til skaldyr, fisk, salater og lette oste. Disse vine tilbyder en fremragende værdi og er en ideel introduktion til Bourgognes hvidvine.

Claude Leblanc er en fremtrædende vinproducent fra Bourgogne, en af verdens mest anerkendte vinregioner. Hans vingårde spænder over nogle af de mest berømte områder i regionen, herunder Côte de Nuits, Côte de Beaune og Chablis. Disse områder er kendt for deres kalkstensrige jordbunde, som giver vinene deres karakteristiske smag og kompleksitet.

Leblancs Pinot Noir fra Côte de Nuits er kendt for sin elegance og dybde, mens Chardonnay fra Côte de Beaune udmærker sig med en fantastisk mineralitet. I Chablis producerer han vine med en skarp syre og ren mineralitet, takket være den særlige kimmeridge kalkstensjord.

Claude Leblanc kombinerer traditionelle og moderne vinfremstillingsteknikker, hvilket inkluderer håndhøstning, naturlig gæring og lagring på franske egetræsfade. Denne tilgang sikrer, at hans vine præcist afspejler Bourgognes unikke terroir, hvilket resulterer i vine, der er både elegante og komplekse.

199,00 DKK

* Begrænset antal af denne fremragende vin *

Domaine de la Juvinière er en familieproducent, der fra egne marker producerer bæredygtig bourgogne fra det meste af Côte d’Or. 

Les Pellans er en lieu-dit, der ligger lige under 1. Cru Les Charmes og grænsende op til Puligny-Montrachet mod syd. Her ejer domænet godt 0,4 hektar med gamle chardonnay-stokke, der har rundet de 50 år.

Jordbunden har kalksten i grundfjeldet med mergel øverst, men bærer også præg af, hvad der er eroderet fra højereliggende Les Charmes. Domaine de la Juvinière Meursault Les Pellans er vinificeret med nænsom hånd, og med lagring et år på 228 L eg af varierende alder, men med ca. 30% nye fade, så er resultatet en balanceret, fyldig hvidvin uden reduktion, hvor fadlagringen harmonerer fornemt med frugten, så ingen af delene stritter.

Husker man at servere vinen kælderkoldt og ikke køleskabskoldt, så belønnes man med aromaer af citrus, stenfrugt, især fersken og abrikos samt en undertone af umoden mango, der flankeres af subtile fadnoter, især frisk hasselnød. Vinen er endnu purung; den smager dejligt allerede, men den tålmodige vil blive belønnet med en mere cremet vin i takt med, den modner.

Nydes til ødsle retter med det bedste fra havet: havtaske, pighvar, hummer eller en torskefisk med sauce hollandaise eller en cremet sovs på fiske-/skaldyrsfond.

675,00 DKK

Husets stil er helt igennem klassisk, hvilket vil sige, at vinene er mineralske og middelkraftige, og at brugen af fadlagring er ganske moderat. Le Chant de Vignes, "vinstokkenes sang", er en meget klassisk Pouilly- Fumé. Vinen laves i omegnen af byen Pouilly-sur-Loire, hvor jordbunden er meget rig på flint. Flintestenene giver vinene en umiskendelig aroma af røg, Franskmændene kalder det Fumé, hvilket har lagt efternavn til appellationen.

199,00 DKK
Sancerre Gitton Pére & Fils. Denne fremragende Sancerre er en typisk Sancerre med skøn friskhed fra Sauvignon druen, frisk med en dejlig syrlighed. Vinen er mineralsk og kompleks med en lang og kraftfuld finale, af hyldeblomst, citrus noter og grønne æbler. En yderst værdig repræsentant for Loir ...mere
199,00 DKK

En meget ren, tør og stringent Sancerre med en lang nuanceret eftersmag. Den oser af klasse. Vinfremstilling har været en tradition i familien Doucet i flere generationer. De dyrker 11 hektar med Sauvignon Blanc i Sancerre, hvor undergrunden består af ler og kalksten. Et terroir, der giver aromatiske, mineralske og velsmagende hvidvine, som en hel verden værdsætter. Vinplanterne har en alder på 30-35 år og dyrkes efter Culture Rasionnée metoden, hvor man pløjer jorden og kun bruger organisk gødning.

Vinen er udelukkende produceret på Sauvignon Blanc. Vinen har en fin blomsteraroma, og en frugtrig smag med et feminint tilsnit. En meget velsmagende, frisk og mineralsk Sancerre, der er vedholdende i eftersmagen. Det er en meget "ren" hvidvin - tør og stringent med en lang nuanceret eftersmag. Den oser af klasse.

Serveringtemperaturen bør ikke overstige 8-9 grader. Denne lækre Sancerre er en "allround" hvidvin, som med fordel vil kunne sættes til mange forskellige fiske- og skaldyrsretter. Alt god fra havet er velkommen på tallerkenen til denne klassevin.

199,00 DKK

Geologisk fundament af kalksten og ler – og et blend af de bedste parceller i det amfiteater der udgør Fuissé, er indbegrebet og kernen i Domaine Ferret Pouilly-Fuissé. Halvdelen af vinen er udelukkende gæret på ståltank. Den anden halvdel har fået fadlagring på 2. og 5. gangs brugte fade. Vinen udviser sofistikeret balance mellem tyngde og friskhed, med elegance der stammer fra den pure mineralitet i terroir’et. Lag på lag af fin grøn frugt, en anelse svulstige hvide og gule stenfrugter, akacie, blomster og hasselnødder. Lang, krydret finish og perfekt vin til al slags fisk og skaldyr, kalvekød og oste.

495,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler