Rom er verdens mest alsidige drik Den har ikke et traditionelt geografisk tilhørsforhold, som Whisky der traditionelt bliver fremstillet i de keltiske lande, Vodka som traditionelt bliver fremstillet i de slaviske lande, Tequila der er Mexicansk og Cognac der hører til i et bestemt område i Frankrig. Rom bliver fremstillet i hele verden, lige fra Australien til Tyskland, England og USA, men de mest berømmede rom stammer fra Latinamerika og ikke mindst Caribien.
Rom er ikke bare geografisk alsidig. Selve drikken er mere mangfoldig end nogen anden drik. Rom spænder fra helt klar rom (hvid rom), som man typisk bruger til drinks og cocktails til såkaldt "flavored” rom, hvor man har tilsat smagskomponenter som citron, karamel, kokos og til fadlagrede mørke rom, som varierer i farven fra de lys gyldne til de helt dybt mørkebrune og i alder fra 2 til over 30 år. De lagrede rom opdeles endvidere efter stil og produktionsmetode. Udover de nævnte typer kan også nævnes den såkaldte overproof rom, som er kendetegnet ved en meget høj alkoholprocent.
Fællesnævneren for alle ovennævnte typer af rom er sukkerrøret. Et EU direktiv beskriver rom som "en alkoholisk drik lavet af destillater fra enten sukkerrørsmelasse, sirup lavet på sukkerrør eller sukkerrørsjuice".