Château Pontet Canet er uden tvivl et af de mest innovative og bæredygtige vinslotte i hele Bordeaux. De er et pragteksemplar på, at man ikke behøver at modvirke naturen, men at magi kan opstå når man arbejder med den. De forandrer og forbedrer sig konstant, og deres lidenskab for at lave biodynamisk vin, som stadig er i verdensklasse, har været og er stadig en stor triumf for vinslottet og deres kunder.
* Robert Parker * Deep garnet-purple in color, the 2016 Pontet-Canet hits the ground running with a hedonic nose of Black Forest cake, crème de cassis and blueberry pie plus suggestions of candied violets, hoisin, chocolate mint, charcuteries and forest floor with a waft of star anise. Full-bodied, rich, profoundly layered and powerfully fruited, the palate is built like a brick house, with very firm, super ripe, grainy tannins and harmonious freshness, finishing with incredible length and depth. Still incredibly primary and yet already strutting so many layers, I wouldn't be at all surprised if this warrants the three-digit score in a few years' time.
Dette vinslot er beliggende i Pauillac-distriktet i Bordeaux-regionen i den sydvestlige del af Frankrig. Pauillac er beliggende på venstrebredden af Gironde-floden mellem appellationerne St. Estephe og St. Julien. Det er et meget anerkendt distrikt i Bordeaux, hvilket blandt andet skyldes, at hele tre ud af de fem slotte klassificeret som Premier Grand Cru Classé i 1855 klassifikationen ligger i Pauillac. Disse slotte er: Lafite, Latour, og Mouton-Rothschild.
Château Pontet Canet har aner, der går helt tilbage til det tidlige 18-århundrede, hvor Jean-François Pontet og efterfølgende Pierre-Bernard de Pontet, skabte slottet. Siden da har vinslottet været på en rutsjebanetur, blandt andet under ejerskab af Cruse-familien, som var involveret og senere dømt i en stor svindelsag. Dette førte til et tvangssalg af Pontet Canet i 1975. Her købte Guy Tesseron ejendommen, og op gennem 80’erne blev der fokuseret mere på kvaliteten i vinmark og kælder. I 1989 blev Jean-Michel Comme ansat som manager og vinmager, og nogle år efter i 1994 tog Alfred Tesseron over efter sin far.
Makkerparret Alfred Tesseron og Jean-Michel Comme fik for alvor store ting til at ske for Pontet Canet. Her begyndte rejsen mod en biodynamisk drøm på flaske. Jean-Michel Commes interesse i økologi og biodynamik smittede af på vinslottet, og efter at have eksperimenteret med Merlot i nogle år, valgte de at omlægge til økologisk og efterfølgende biodynamik. I 2005 blev Château Pontet-Canet således det første slot fra 1855 klassifikationen, som blev både økologisk og biodynamisk certificeret. Halvdelen af marken passes og plejes i dag med otte heste, men dette udvides hele tiden. Hestene er mere nænsomme over for jorden, hvilket igen skaber en bedre biodynamik i marken. Køer og æsler er også kommet til, for at producere den nødvendige gødning. Melanie Tesseron kom ind i driften i 2005, og fortæller, at biodynamik grundlæggende handler om at behandle forud, hvor at den traditionelle tankegang handler om at reagere når skaden er sket. Vinslottet har 81 hektar med vinstokke: 62 % Cabernet Sauvignon, 32 % Merlot, 4 % Cabernet Franc og 2 % Petit Verdot – et klassisk blend for en god Pauillac-rødvin.
Château Pontet Canet er uden tvivl et af de mest innovative og bæredygtige vinslotte i hele Bordeaux. De er et pragteksemplar på, at man ikke behøver at modvirke naturen, men at magi kan opstå når man arbejder med den. De forandrer og forbedrer sig konstant, og deres lidenskab for at lave biodynamisk vin, som stadig er i verdensklasse, har været og er stadig en stor triumf for vinslottet og deres kunder.
Læg i kurv
Se produktet
Se produktet
GRATIS levering!