Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Toscana er sammen med Piemonte de to vigtigste vinregioner i Italien. Regionens stolthed er Sangiovese druen, som yder sit bedste i Toscana. Sangiovese er den mest plantede druesort i hele Italien, hvilket betyder at kvaliteten går fra ”tvivlsom” til verdensklasse. Der opnås kun jævne vine på Sangiovese, hvis udbyttet er for højt eller klimaet er for koldt, men i Toscana er klimaet ideelt og producenterne er fokuseret på kvalitet frem for kvantitet. Toscana står for den tredjestørste produktion af DOC/DOCG vine i Italien. 

Toscana har hele syv DOCG'er, deriblandt Chianti, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano, som er tre af de mest kendte vinregioner i Italien. Alle syv DOCG'er laver vin i topklasse, men også flere af de i alt 29 DOC'er laver fremragende vine. 

Som noget ganske usædvanligt, er nogle af Toscanas bedste vine klassificeret som IGT. Det er de såkaldte Supertoscanere. De betragtes i dag som kultvine og priserne er derfor fulgt med op i det høje leje. I 1970'erne opstod begrebet Supertoscansk vin, som er vine der alle er deklassificeret, da de ikke lever op til de lokale vinkrav givet for Toscana. Vinene er ofte lavet på alt andet end lokale sorter og ligger derfor smagsmæssigt også langt fra de traditionalle Toscanske vine. Der er ofte benyttet Bordeaux sorter som Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot, i stedet for klassisk Sangiovese og andre tilladte sorter. Det er sjældent at Supertoscansk fremgår af flaskens etikette. Hvis ikke kan de som regel altid spottes på prisen. De koster typisk 10 gange mere end en traditionel toscansk IGT vin, og ligger derfor mindst i samme prisleje som en DOCG.

Sorter resultater:

Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi er 12 gange blevet kåret til “Bedste italienske vineri” ved Vinitaly. Vinen er produceret af druerne Sangiovese (50%), Cabernet Sauvignon (40%) og Syrah (10%), der er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana. Det er en unik og meget innovativ vin, da den ikke bare er produceret af et blend af tre forskellige druetyper, men også af druer fra forskellige årgange. Det er kun de allerbedste druer, der er udvalgt til denne vin - og alle druer og årgange er vinificeret hver for sig.

Sangiovese fra 2000 (35%) og 1998 (15%) – denne blanding af ældre Sangiovese fra egetræsfade og nyere Sangiovese fra ståltanke giver vinen en fantastisk friskhed. Cabernet Sauvignon fra 2015 giver vinen saftighed og et elegant strejf af sødme. Syrah fra 2016, der har været lagret dels på træ og dels på stål, gør vinen blød og let krydret.

Det færdige blend har til sidst lagret 8 måneder på ståltanke inden tapningen i december 2017. Resultatet er denne fantastiske Banfi Evoluzione, som er helt unik og uforlignelig.

Det er en aristokratisk og utrolig kompleks rødvin med intens, lys rubinrød farve, delikat og varm duft af chokolade, læder, marmelade og modne kirsebær, fyldig, men samtidig blød og rund frugtsmag med finesse og dybde, silkebløde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

Den er særdeles velegnet til vildt, okse- og kalvekød, gryderetter, simremad og kraftige oste. Denne elegante og velafbalancerede vin er yderst harmonisk og kan med velbehag drikkes nu, men den har samtidig et meget godt henlægningspotentiale. 

* Castello Banfi blev udnævnt til ”Best Winery of the Year” ved Vinitaly 2017 *

299,00 DKK

Excelsus er produceret af 60 % Merlot og 40 % Cabernet Sauvignon druer. Denne vin, som er Castello Banfis “flagskib”, har lagret i alt 20 måneder på egetræsfade (først har Merlot og Cabernet Sauvignon druerne været lagret hver for sig og efter 12 måneder er de blevet blandet og har så været lagret de sidste 8 måneder som blend). Derefter har vinen lagret minimum 1 år på flasken inden den er blevet frigivet. Det er en harmonisk og elegant vin med intens rød farve, fyldig og meget frugtig duft med noter af solbær, kirsebær og krydderier, rund og fyldig frugtsmag med et strejf af egetræ, modne tanniner samt en lang og behagelig eftersmag. 

 

499,00 DKK

Poggio alle Mura di Montalcino er produceret af 100 % Sangiovese druer. Men det er ikke helt almindelige druer, der er brugt, men derimod specielle Banfi cloner af Sangiovese druen. Disse cloner er specielt udviklet af Castello Banfi og "The University of Milan". Vinen har lagret i 12 md. på franske fade og derefter har vinen lagret på flaske. Dette har resulteret i en utrolig elegant vin med en frisk og frugtig duft af kirsebær og brombær med et strejf af lakrids, tobak og nødder. Fyldig, blød og afrundet smag samt en lang og behagelig eftersmag.

195,00 DKK

Utrolig flot rødvin med intens dybrød farve og delikat duft af krydderier, tobak og kaffe samt noter af brombær marmelade. Fyldig, men samtidig blød og behagelig frugtsmag med et strejf af vanilje, et velafbalanceret tanninindhold samt en lang og harmonisk eftersmag.

Stil novo (=ny stil) er resultatet af Governo all’Uso Toscana metoden, som er en toscansk teknik fra det 14. århundrede, hvor anden-gæringen af vinen foregår på delvist tørrede druer.

Helt konkret er 70 % af druerne til denne vin høstet i slutningen af september og har gæret 2-3 uger på ståltanke. De resterende 30 % af druerne tørrer på vinstokkene indtil slutningen af oktober, hvor de høstes. Herefter blandes de med den vin, der blev høstet først, og anden-gæringen, som varer 3-4 uger, begynder.

Vinen er produceret af Sangiovese druer, og 20% af den færdige vin har været lagret på egetræsfade. Det er en utrolig flot vin med meget intens rubinrød farve og en delikat frugtduft med noter af marmelade og blomster.

Blød og rund smag af modne frugter, velintegrerede tanniner samt en saftig, lang og behagelig eftersmag med masser af frugt. Governo all’Uso Toscano fra Banfi er udtryk for en ny måde at definere vin på. Det er en ældgammel teknik, som giverdynamiske og friske vine med en helt unik stil.

159,00 DKK

Belnero er hovedsageligt produceret af Sangiovese tilsat en lille procentdel Cabernet Sauvignon og Merlot druer, der er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana.Denne flotte rødvin har været lagret 14 måneder på franske egetræsfade (30 % nye).

189,00 DKK

Banfi Cum Laude er produceret af 30 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot, 25 % Sangiovese og 15 % Syrah. Druerne har lagret 6 måneder på egetræsfade hver for sig, derefter er vinen blandet og har lagret yderligere 6 måneder på egetræsfade for derefter at blive tappet på flaske, hvor vinen lagrer minimum 6 måneder. Det er en vin med en kompleks duft af kirsebær, blommer, og lakrids, med et strejf af sorte oliven og tobak. Det er en utrolig fyldig vin med kraftig, men samtidig blød og rund frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.

189,00 DKK

Fornacina Brunello. Denne helt specielle Brunello Riserva produceres udelukkende af de bedste druer fra ejendommens bedste parceller i Castelnuovo dell´ Abate, og udelukkende i årgange, som kan betegnes som top år for regionens vine.

499,00 DKK

Fornacina Brunello. Denne helt specielle Brunello Riserva produceres udelukkende af de bedste druer fra ejendommens bedste parceller i Castelnuovo dell´ Abate, og udelukkende i årgange, som kan betegnes som top år for regionens vine.

499,00 DKK

Brunello er dyrt, og ofte for dyrt. Men der findes undtagelser. Fornacinas Brunello Montalcino er en af disse undtagelser, hvor du virkelig får "value for money" En klassisk Brunello, der udelukkende produceres på Brunello (Sangiovese) med en fadlagring på 24 måneder, og yderligere en flaskelagring på endnu 24 måneder. Farven er rubinrød. Duften er intens med moden lækker frugt og krydrede undertoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til kraftige kødretter. Vinen er også velegnet til gode og modne oste.

399,00 DKK

Brunello er dyrt, og ofte for dyrt. Men der findes undtagelser. Fornacinas Brunello Montalcino er en af disse undtagelser, hvor du virkelig får "value for money" En klassisk Brunello, der udelukkende produceres på Brunello (Sangiovese) med en fadlagring på 24 måneder, og yderligere en flaskelagring på endnu 24 måneder. Farven er rubinrød. Duften er intens med moden lækker frugt og krydrede undertoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til kraftige kødretter. Vinen er også velegnet til gode og modne oste.

399,00 DKK

Rosso di Montalcino betragtes af mange som en "lille Brunello", og det er med god grund, når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Brunello (Sangiovese). Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er dybrød og brilliant. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. Anbefales til krydrede og kraftige kødretter, lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

199,00 DKK

* Wine Enthusiast 96 point * " Delicious and full-bodied, this offers aromas of pine forest, spiced plum, leather and fragrant purple flowers. On the enveloping palate, noble tannins support ripe Morello cherry, raspberry jam and baking spice before a licorice close. "  Fra én af de bedste Brunello producenter kommer denne elegante rødvin. Brunello'en fra Lisini har en helt klassisk stil, hvor Sangiovese-druen udfolderalle sine aspekter, fra kirsebær og hindbær til mere mørk frugt. Smagen er fyldig med fine tanniner fra fadet og en god intensitet fra den modne frugt. Brunello fremstilles af Sangiovese, som lokalt kaldes Brunello. Lisinis vinmarker ligger 320 meter over havet. Druerne høstes i hånden og får fuld opmærksomhed i vineriet. Gæringen foretages ved kontrolleret temperatur over 20 – 26 dage og efterfølgende lagres vinen på store slovenske egetræsfade i 24 måneder inden aftapning.

Lisini er en af de ældste producenter i Brunello di Montalcino, og tappede første årgang i 1967 og anses dermed for at være en af de originale 12 producenter i området. Historien for Lisini går dog helt tilbage til 1846, hvor Francesca Clementi giftede sig med Lodivico Lisini på slottet i Sant Angelo in Colle. I dag drives ejendommen videre af de direkte efterkommere herfra; Carlo, Lorenzo og Ludovica.

539,00 DKK

 * Robert Parker 96 point * Gianni Brunelli er hvad nogen kalder et nybrud i Brunello, men i virkeligheden er han bare så old school, at de fleste fejlagtigt identificerer hans tilbagevenden til de gode gamle dage, som en helt ny tendens. Hos Gianni Brunelli handler det nemlig om elegance, finesse og masser af ren frugt. Glemt alt om hård ekstrahering og amerikanske fade, det her, det er kunst.

Amarena kirsebær, jordbær, appelsinskal er bare noget af det du kan finde, i den koncentrerede og velsmagende smagspalet. Der er skønt bid i tanninerne, og eftersmagen bliver hængende imponerende længe. En stor rødvin, som enten skal have lov at udvikle sig i din vinkælder, for at nå sit fulde potentiale, eller som minimum have en solid slyngetur i en karaffel, før den vågner op til dåd.

Vinen er lavet på druer fra to forskellige marker: Podernovone, som ligger i 500 m. højde, har en sydvestlige orientering og er plantet i 1998, og Canalicchio, der ligger i en højde af 250 m., har en nordvestlig orientering og er plantet i 1989.

Markernes forskellighed i orientering, højde og alder, gør det muligt at lave en konsistent god vin, på tværs år årgangenes forskelligheder og udfordringer. Vinen lagres i 30 måneder i store, slavoniske egetræsfade.

Robert Parker: "Beautifully bright and stitched up with extreme focus and sharpness. Sangiovese has this gorgeous ability to show linearity and lift, but it remains elegant and tight at the same time"

 

649,00 DKK

 * TOPÅRGANG - Vinous 96/100 - Parker 94/100 * " Poggione always makes some of the smoothest and most texturally enriched wines in the appellation, and this vintage is no exception.". Brunello di Montalcino Il Poggione er en Brunello fra én af områdets klassiske top producenter. Sangiovese druen giver her en stor åben bouquet med noter af sorte kirsebær, blommer og en anelse krydderi fra den lange fadlagring. Smagen er afstemt, hvor den intense frugt suppleres fint af blød, moden tannin og en lang fyldig eftersmag. En oplagt ledsager til kalve- og lammekød – gerne grillet. 

Sangiovese Grosso druerne høstes fra ejendommens egne marker, fra mere end 20 år gamle vinstokke. Vinen gæres ved kontrolleret temperatur i 15 dage, inden den overføres til egetræsfade. Il Poggione bruger store fade på mellem 30 og 50 hektoliter for at skabe den bedste balance mellem fad og frugt. Vinen lagres i 3 år på fade inden aftapning. Dette er den helt klassiske lagringsmetode til Brunello. Il Poggione Brunello di Montalcino er klar til at blive drukket, når den frigives til salg, men har også et stort udviklingspotentiale under de rette omstændigheder.
489,00 DKK

* Poggio di Sotto er en af de mindre producenter i Brunello di Montalcino. Kvaliteten er tårnhøj og der arbejdes kompromisløst med de 11 hektar vinmarker * Brunello di Montalcino på uhørt højt niveau. Denne rødvin fra Poggio di Sotto er helt blød og cremet i strukturen - en Brunello på det allerhøjeste og mest elegante niveau, man kan ønske sig. I smagen kommer frugten kommer snigende med sorte, modne kirsebær og et elegant fadpræg, der lægger sig i baggrunden.

Kombinationen af elegance og smagsintensitet er kendetegnende for denne ypperlige ejendom i Brunello. Poggio di Sotto ligger med 11 hektar vinmarker i den bedste del af Brunello-distriktet. Denne vin er lagret i 4 år på store egetræsfade inden aftapning på gården. Stilen er klassisk med stor elegance. Poggio di Sottos Brunello er optimal moden 10 - 15 år efter høsten, men kan udvikle sig under optimale betingelser i op til 30 år.

100/ 100 point | Ian d'Agata

"Bright, full red. Nuanced, extremely deep and complex nose offers raspberry, redcurrant, superripe red cherry, tobacco, sandalwood, warm stones, vanilla and a violet nuance. Suave, juicy and multilayered, with harmonious acidity nicely framing the wine’s concentrated red plum, tobacco and mocha flavors. This subtle but very concentrated Brunello finishes delicately savoury and mineral, with substantial but smooth tannins and lovely lingering perfume of sweet spices and perfume. A huge success for an estate that has known many over the years, this may well be the wine of the vintage. "

 

98+/ 100 point | Robert Parker

"Although this wine was very shy initially, the Poggio di Sotto 2019 Brunello di Montalcino eventually hits all the high notes of Sangiovese. This is a wine of enormous inner tension, showing a punchy, lifted personality with aromas of cherry skin and blackberry. You get brandied cherry, strawberry glazed pie with the gelatin, underbrush, blue flower, forget-me-nots, balsam herb, mint and licorice. A few hours later, the wine had developed into a classic beauty with slender lines, firm structure and a sparkle of brilliant acidity. The oak is integrated to the point of invisibility, the tannins are elegant and fine and the acidity is that proverbial cherry on top. "

98+/ 100 point | Jeb Dunnuck

"I was able to taste the 2019 Brunello Di Montalcino three times for this report, and it’s one of the great wines of the vintage. It takes on a bit more muscular style for the Poggio di Sotto estate, but it retains the DNA of the estate at large with its outstanding clarity. It’s medium ruby-colored and reveals notes of pure cherry, anise, wildflowers, wet stone, and tea leaf. Structured and long on the palate, it has ripe, chiseled tannins, a balanced spine of acidity, and notes of salted orange through the finish, with a long-lasting perfume. Its transparency, balanced with its complexity, makes this one of the most intriguing wines, and if stored properly, it will only improve with time in the cellar. "

98/ 100 point | Luca Gardini

"The Ilchinese gem of Collemassari Wine Estates in an impeccable version of Brunello. Nose with notes of red currant jam, hints of powder licorice, myrtle and close of wild sage. Crunchy-dense mouthfeel, briny-iodized tannins, closes with a return of small fruit notes and myrtle. "

98/ 100 point | Falstaff

"Bright ruby-red. Lush cherry fruit on the nose, a hint of rosemary, great juiciness on the palate, clear red berryish fruit, with a nice salinity, also light paprika (??) and fresh figs (??), elegant, on the borderline of narrow . Second bottle: Slightly vegetal notes, geranium, cranberry, fresh cherry. Elegant, polished on the palate, with lots of juiciness and a slightly salty undertone, very old-school, albeit with minimal vegetal-rough tannin, what's going on there?

96/ 100 point | Vinous

"Dusty roses, worn leather, dried strawberries and arid earth form a classic bouquet as the dynamic 2019 Brunello di Montalcino blossoms in the glass. This is feminine yet deep and textural, with ripe plums and black cherries motivated by brisk acidity. Violet inner florals and licorice hints form toward the close. The 2019 leaves a salty mineral staining to mingle with fine-grained tannins and spice, as it finishes with incredible length, yet still so fresh. This is incredibly youthful and inward today, but the potential is off the charts. I expect the 2019 to put on some weight and blossom over the next five to ten years. Glorious. "

96/ 100 point | James Suckling

"Sweet cherry and flower aromas with some orange peel and lilac character. Medium-bodied with pretty depth and focus. Ripe, fine tannins and an attractive finish. Subtle richness and class. From organically grown grapes. "

2.199,00 DKK

Lisini er en vingård hvis rødder stikker dybt i Brunello di Montalcinos historie. De var blandt de første vingårde, der var med til at skabe og definere hvad området er, og siden appellationens fødsel i 1865, har de skabt vine der værner om områdets traditioner. Mens andre producenter siden har ladet sig influere af nye trends, der skulle lefle for det amerikanske marked og deres vinanmeldere, så har Lisini holdt fast, og bevaret et autentisk og traditionstro udtryk på deres Brunello-vine. Leder du efter ærkeklassisk og vellavet Brunello di Montalcino, så er Lisini en producent, du vil høre anbefalet igen og igen.

Lisini var i Toscana langt før der var noget der hed Brunello og siden 1722 har familien dyrket områdets skråninger. Selvom familien holder områdets traditioner i hævd, er de ikke bange for innovation. Vingården ledes i dag af brødrene Carlo og Lorenzo og deres kusine Ludovica, og under deres ledelse, er der blevet investeret massivt i kælderen. For selvom man laver vin som i gamle dage, betyder det ikke, at det skal ske på støvet udstyr. Hos Lisini går man alvorligt til opgaven, og præcisionen er let at spore i det færdige vine.

Elsker du Brunello, og har du endnu ikke oplevet den toscanske vininstitution som Lisini er, så har du allerede nu snydt dig selv for store vinoplevelser alt, alt for længe.

539,00 DKK

* 93 point, Robert Parker Wine Advocate * La Colombina er en diminutiv vingård i det sydlige Toscanas Montalcino-distrikt, hvor familien Caselli ejer 3 hektar vinmarker omkring Castelnuovo dell`Abate. Her er de naboer til bl.a. Ciacci Piccolomino og Uccelliera i Brunello-zonens feterede syd-østlige del. La Colombina Brunello di Montalcino smager pragtfuldt, og er i prisklassen et af de bedre køb.

359,00 DKK

Femstjernet årgang - 96 point WineSpectator

Vinen dufter skønt af moden rød og sort frugt, som ledsages af tydelige noter af viol og lakrids. I munden er der en flot balance mellem syre og moden frugt og vinen drikker fortrinligt nu, omend den vil udvikle yderligere komplekse, tertiære noter, som årene skrider frem.

Denne vi er, som Brunello skal være det, fremstillet 100% på Sangiovese fra marker, der fra og med 2016 er certificeret økologiske. Gæringen er sket uden tilsætning af kulturgæring og efter endt gæring har vinen fået godt og vel 36 måneder på 5.400 liter franske fade af uristet eg. Uristet eg ser man ikke ofte, men her er idéen, at fadet ikke må dominere frugten. Det gør Brizio Brunello til en elegant og forførende vin snarere end stor og volumniøs.

Nyd Brizio Brunello med kalvekød, eller til såvel fjer- som hårvildt - og der må gerne følge en kraftig, fondbaseret sauce med.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14% Alkohol.

349,00 DKK

Brizio Rosso di Montalcino er en frugtagtig, frisk og elegant rødvin. Den har en dejlig blomsteragtig bouquet med noter af modne røde frugter og bær. Smagen er afbalanceret, frisk og med en god integreret og afbalanceret syrlighed og modne tanniner. Eftersmagen er lang og dvælende med smag efter mere. Vinen er fremragende til pastaretter, traditionelt italiensk pålæg og forskellige former for rødt kød.

169,00 DKK

Tenuta Meraviglia Bolgheri Rosso Dievole er fremstillet på 70 % Cabernet Franc og 30 % Cabernet Sauvignon druer og er lagret i 12 måneder i store franske egetræsfade. Bouqueten domineres af modne frugter som brombær og kirsebær med lette urte nuancer. Denne meget elegante vin er velstruktureret og forfriskende i ganen med en vedvarende lang finish.

199,00 DKK

* Robert Parker 97 points. "This is a complete and beautifully balanced wine that shows soft extraction and especially sweet tannins." * Wine Spectator 97 points. "Nummer 12 på Wine Spectators liste over bedste vine smagt i 2022" * Decanter 96 points. "Grattamacco shines for its signature leafy, Mediterranean forest aromas, with assertive kiwi peel, restrained cassis, bell pepper and chocolate flavours." *

Storladen Supertoscaner fra et af genrens mest eftertragtede områder - Bolgheri. 


Her får du en meget præcis vin med en klar og koncentreret duft, hvor noterne af solbær og middelhavskrydderier smelter flot sammen i et skønt og harmonisk udtryk. Smagen er fokuseret med noter af moden, sort frugt og balancen mellem frugtsyre og tannin er både flot og intens. Den udgør en rygrad som gerne bider skeer med en stor saftig bøf, og som garanterer en flot udvikling i din vinkælder. 

I eftersmagen er der stor koncentration med mineralitet og frugt, der vidner om en vin på højt niveau. 
Superiore er topvinen fra Podere Grattamacco. Den er produceret fra en vinmark på bare 10 hektar, som er beplantet med 65 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot og 15 % Sangiovese. Marken er beliggende i 100 meters højde med en meget kalkholdig jordbund. Her er det middelhavsklima som regerer, hvor de varme dage får modspil af kølende briser fra havet. Det hjælper druerne med at opnå en god og lang vækstsæson. 
I marken høstes druerne manuelt, for at sikre at kun de bedste klaser finder vej til vineriet. Vinen er lagret 18 måneder på delvist nye egetræsfade på 225 liter. 

829,00 DKK

Dievole Chianti Classico er vingårdens flagskib. Smagen har en fremragende mineralitet og syre med unge men elegante, velintegrerede tanniner. En dominans af røde frugter og kirsebær fuldender smagsoplevelsen sammen med en behagelig og vedholdende afslutning. Anbefales til pasta med traditionelle saucer, grillet kød, vildt og ost.

149,00 DKK

Dievole Chianti Classico er vingårdens flagskib. Smagen har en fremragende mineralitet og syre med unge men elegante, velintegrerede tanniner. En dominans af røde frugter og kirsebær fuldender smagsoplevelsen sammen med en behagelig og vedholdende afslutning. Anbefales til pasta med traditionelle saucer, grillet kød, vildt og ost.

149,00 DKK

* 94 point Robert Parker * Badia a Passignano 2019 har en flot rubinrød farve. I næsen fornemmer man en aroma af rød frugt, kirsebær kombineret med intense, men alligevel delikate blomsternoter og hvid chokolade. Mundfylden er fyldig, livlig og afbalanceret med bløde, fløjlsagtige tanniner, der giver vinen elegance, stor karakter og fremragende vedvarende smag. Badia a Passignano Gran Selezione er produceret udelukkende på de fineste Sangiovese druer høstet fra sin vingård, der ligger i hjertet af regionen Chianti Classico. Regionen er blevet respekteret og værdsat for sin enestående vinproduktion siden år 1000. Vingårdene vokser ca. 300 meter over havets overflade på jord, der er rig på kalksten med en fin mængde ler. Vinen lagres i de historiske kældre under Badia Kloster i Passignano, der kan dateres tilbage til det 10. århundrede. Anbefales til diverse oste, vildt, krydrede retter og mørkt kød. 

499,00 DKK

* Eksemplarisk Riserva fra Montebuoni-marken. Debut årgangen og hvilket niveau * Æterisk, luftig og det mest rene Sangiovese udtryk man kan drømme om. Vinen står smukt rubinrød i glasset, med ungdommelige lilla reflekser. Duften sniger sig op af glasset, med aromaer af modne kirsebær, boysenbær og tørrede middelhavsurter, flankeret af kamfer, underskov og let bitter chokolade. I munden opleves vinen elegant og velstruktureret, med sin klassiske sangiovese-syre og ganske finkornede tanniner. Smagen udfolder sig med et potpourri af kirsebærfrugt, knuste tranebær og tørrede teblade, komplementeret af tomatstilk, ny læder og rosmarin. En nyklassiker i Castello di Amas portefølje er født.

Vinen er sammenstukket af 96 % Sangiovese og 4 % Merlot. Druerne kommer fra vinmarken Montebuoni som ligger parallelt med Bellavista-marken, på skråningen af bakken. Begunstiget af en gennemsnitlig højde på 420-508 meter, sin ganske varierede jordbundskomposition og syd/syd-vest vendte eksponering. Druerne håndhøstes i slut august/start september og transporteres i kasser med plads til 10-12 kg. i hver. Gæringen foregår separat for de forskellige druesorter og ved hjælp af de naturligt forekomne gærceller. Manuelle ›pumpovers› udføres over en periode på 24 dage, for at ekstrahere tilstrækkelig farve, smag og tannin fra drueskallerne. Efterfølgende overføres de forskellige vine til barriques (225 liters egetræsfade), hvor den malolaktiske omdannelse finder sted. Herefter udføres ›assemblage› (blandingen af de forskellige vine), hvorefter den endelige vin overføres til barriques (1 år gamle), hvor den lagrer i 12 mdr., ,  , , I sammenhæng med høsten i 2018 besluttede Lorenza og Marco at vinificere en mindre del af markens udbytte separat, med ønsket om at skabe en vin med dybde som deres ›San Lorenzo› og let-drikkelighed som deres ›Ama›. Ifølge Lorenza og Marco selv er Montebuoni Riserva den mest ærlige repræsentation af Sangiovese™s elegance, forankret i dette unikke terroir.

329,00 DKK

Dievole Chianti Superiore - Le Due Arbie DOCG 2018 - Økologisk. Dievole Chianti Superiore er indbegrebet af Toscana - en blid hvirvelvind af modne røde frugter, violer og kirsebær. Den har en livlig, intens rubinrød farve og dufter af modne røde frugter som violer og kirsebær med ungdommelige tanniner, der samtidig er harmoniske og afrundede. Smagen er frisk og saftig med ungdommelige, men harmoniske og afrundede tanniner.

     GODT KØB.

Vinen fermenterer på naturlig læder i stålkar i ca. to uger, efterfulgt af en naturlig malolaktisk gæring i de samme beholdere, dernæst lagrer vinen i yderligere 12 måneder i store tønder for til sidst at ligge 3 måneder på flaske inden udgivelsen. Resultatet er en kompleks, elegant vin med lang vedvarenede afslutning, der er let at parre med forskellig mad. Vinen passer fremragende sammen med traditionelle retter fra Toscana så som ribollita, pasta eller grillet kød. Vinen er fremstillet af en blandet druesammensætning på 80 % Sangiovese og 20 % Merlot, der er lagret i 12 måneder. Nyd denne vin ved 14-16 grader.

 

99,95 DKK

Villa Antinori er en flot rubinrød rødvin. Aromaen er kompleks med hint af vilde bær, blåbær og blommer sammen med antydninger af ristede hasselnødder, krydderier og vanilje. Den er fyldig og rund på tungen med bløde, fløjlsagtige tanniner og en lang, velsmagende finish. Druesammensætningen er Cabernet Sauvignon, Sangiovese og Merlot. Anbefales til milde oste, pastaretter, lyst kød, pizza og rødt/mørkt kød.

169,00 DKK

Tignanello var den første Sangiovese, der blev lagret på barriques, den første moderne italienske rødvin, der blev blandet med utraditionelle varianter (specifikt Cabernet Sauvignon) og én af ​​de første rødvine i Chianti Classico-regionen, der ikke brugte hvide druer. Tignanello er en milepæl, intet mindre. Den er produceret på et udvalg af Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc.

 

Et mildt og tørt vintervejr markerede begyndelsen på vækstsæsonen 2020 i Chianti Classico. Først i slutningen af ​​marts oplevede området en kort kuldeperiode. De klimatiske forhold førte til tidlige knopbrud, inden foråret meldte sit ankomst med helt gennemsnitligt nedbør og ret kølige temperaturer. De følgende sommermåneder var varme, begunstiget med korte perioder med regnbyger, der gav drueklaserne perfekte betingelser for optimal vækst. September måned, hvor høsten gik i gang, blev defineret af spredt, let nedbør, især i slutningen af ​​måneden, hvilket gjorde det muligt for druerne at opnå phenolisk modenhed. Høstvinduet var intense tre uger fra den 20. september til den 9. oktober.

1.199,00 DKK

Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2016 leverer en intens rubinrød farve i glasset. I næsen fornemmer man noter af moden rød frugt, vilde kirsebær og tørrede vilde blomster sammen med en krydret aroma af kanel og en behagelig balsamisk finish. På tungen er vinen afbalanceret, velsmagende og pulserende med en lang og vedvarende eftersmag, der bringer vinens rigelige krydrede aroma og smag tilbage. Ganske enkelt en fremragende Chianti Classico, som anbefales til diverse oste, vildt, krydrede retter og mørkt kød. 

259,00 DKK

* 98 Point af Luca Maroni * Governo All Uso er en af tidens bedste vinkøb i Italien. Denne vin er produceret efter en klassisk Toscansk metode. Hvis du er fan af de store vine fra Valpolicella, vil du elske denne lækre Governo. En levende vin med en dyb rød farve. Der er noter af modne kirsebær og skovbær. En perfekt vin hvis man ønsker masser af smag og en afstemt sødme.

5 x 5 stjerner i vinavisen. Til prisen er den virkelig attraktiv.

69,95 DKK

Flot, rubinrød farve i glasset med en aroma af kirsebær og marmelade sammen med noter af violer og anisette. Bløde og elegante tanniner balanceret med en behagelig friskhed og sprødhed. Anbefales til grøntsagsretter, milde oste, lyst og mørkt/rødt kød. 

120,00 DKK

* 100 point fra både Robert Parker og James Suckling * Stærkt begrænset antal i denne super årgang. Solaia kombinerer sin intense frugt og varme, med en vidunderlig kompleksitet og mineralitet. Der er lag på lag af modne røde frugter og krydderier, og et dybt blomsterpræg føjer yderligere kompleksitet til vinen. Smagen er uovertruffen, fyldig, rund og let sødmefuld med flotte afrundede tanniner. Smagen er rig, blød og spændstig og munder ud i en flot og vedvarende eftersmag. Druesammensætningen er Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Sangiovese.

I 1971 fremstillede Antinori for første gang "supertoscaneren" Tignanello, overvejende af Sangiovese med et tilskud af Cabernet Sauvignon. I 1978 fulgte Solaia, "den solbeskinnede", der kommer fra en helt special 20 ha. stor parcel på Tenuta Tignanello. Her er det Cabernet Sauvignon, der er hoveddruen, og vinen måtte i lighed med Tignanello nøjes med betegnelsen IGT, på trods af at den rangerer blandt Italiens og verdens bedste vine, og anses for at være en af de mest indflydelsesrige vine i vindyrkningens historie Italien

2.995,00 DKK

* 92 point Wine Enthusiast * Marchese Antinori Chianti Classico Riserva imponerer med en intens rubinrød farve. I aromaen får du noter af moden, rød frugt balanceret med hint af vanilje og krydderier. På tungen er vinen fyldig og afbalanceret, dyb og velsmagende med bløde og silkeagtige tanniner. En vin med ægte karakter og et fremragende udtryk for det lokale terroir, yderligere kendetegnet ved en lang og vedvarende eftersmag.

Siden 2011-årgangen produceret med druer udelukkende fra Tignanello vingården. Lavet næsten udelukkende på Sangiovese druen med en lille procentdel af andre komplementære druesorter. Marchese Antinori Chianti Classico Riserva, D.O.C.G. Tenuta Tignanello er en vin, der fuldt ud er i stand til at udtrykke Sangioveses kvalitet og elegance, når den dyrkes i dette område.

Vækstsæsonen 2018 begyndte med normalt vintervejr, både hvad angår temperaturer og nedbør. På trods af det begyndte vinstokkenes knopbrud en uge tidligere end gennemsnitligt. Foråret var præget af hyppige regnbyger og lave temperaturer, især i maj måned, mens juni og juli var varme og tørre, men uden ekstrem varme. Spredt nedbør i august måned og en tør, blæsende periode i september og oktober gjorde det muligt for druerne at udvikle sig til perfekt modning med fremragende sukkerniveauer. Høsten begyndte i midten af ​​september med Sangiovese og blev afsluttet i første halvdel af oktober med Cabernet Sauvignon.

Anbefales til mørkt kød, vildt, fjerkræ og milde oste. 

359,00 DKK

* Vino Nobile Poggetto di Sopra er en magtdemonstration i, hvad området kan levere, og alle med forkærlighed for vin og Italien bør opleve dette mesterværk * Poggetto di Sopra er vinen, som skal gøre Vino Nobile di Montepulciano great again. Seks producenter er gået sammen i et projekt, hvor de vil skabe en renæssance for områdets vine. Og denne cuvée, den er Avignonesis bud på en vin, som vil få enhver vinelsker til at tabe sit hjerte til Vino Nobile di Montepulciano.

Vinen er lavet af druer fra enkeltmarken Poggetto di Sopra, og i vinen vil du opleve hvordan markens særegne kvaliteter, virkelig kommer til udtryk i duft, smag og struktur.

Avignonesi er resultatet af en sammensmeltning af italiensk tradition og belgisk innovation.

Vingården er opkaldt efter den italienske familie som grundlagde den tilbage i 1970’erne. Men det er først i 2009, da den belgiske advokat og vinelsker, Virginie Saverys, opkøber vingården, at projektet i den grad begynder at tage fart. Og under ledelse af Virginie Saverys er Avignonesi blevet til et af Italiens største og mest betydningsfulde biodynamiske vinhuse.

Med en helt utrolig respekt for både tradition, natur og terroir, skaber de enestående vine, som tryllebinder både anmeldere og vinentusiaster verden over.

›Vinen er karakteriseret ved sin ynde og elegance›, sådan beskriver Avignonesi selv vinen, og vi kunne ikke være mere enige. Her er både den intensitet og struktur man genkender fra Sangiovese-druen og Toscana, men det leveres på en måde, hvor elementerne stilfærdigt og kontrolleret åbenbarer sig som perler på en snor.

I glasset finder vi masser af moden frugt, hvor særligt kirsebær byder sig til. Her er blommer, et strejf af appelsinskal, en krydret fornemmelse af lavendel og timian og ude i kanten af smagsuniverset fornemmer vi indslag af søde bagekrydderier hvor kanel især er tilstedeværende.

Vinen er gæret på en lokal gærkultur, som Avignonesi selv udvikler fra en tank med druemateriale fra markerne. Det sikrer, at terroiret som vinen er skabt fra, virkelig får lov at sætte rammerne for vinens personlighed og udtryk.

Efter gæringen lagres vinen i 21 måneder på egetræsfade, hvorefter den flakes.

Vino Nobile Poggetto di Sopra er en magtdemonstration i, hvad området kan levere, og alle med forkærlighed for vin og Italien bør opleve dette mesterværk.

649,00 DKK

Chianti DOCG Fiasco Paglia. En dejlig Chianti som vækker minder om Italien (Toscana). Vinen smager fremragende til italienske pølser og salami, til faste oste, pasta, spaghetti og italienske kødboller.  Farven er flot rubinrød. Duften er fin med noter af frisk frugt. Smagen er harmonisk, rund og elegant.

Åben vinen en lille time førend den skal nydes og serverer den ved en temperatur på cirka 16 grader.

Druesammensætningen er Sangiovese 80 % og Canaiolo 20 %.

 

99,95 DKK

* Fremragende og smagfuld rødvin* Masser af dybde fra Cabernet Sauvignon, fedme fra Merlot og friske kirsebær fra Sangiovese. Chiappini Felciaino Bolgheri Rosso er helt igennem et klassisk glas Bolgheri med masser af dybde fra Cabernet Sauvignon, fedme fra Merlot og friske kirsebær fra Sangiovese. En virkelig lækker vin, som bare har det hele at byde på. Vinen er produceret traditionelt på Cabernet Sauvignon(50 %) samt Merlot(40 %) og Sangiovese(10 %). Den lagres i hele 12 måneder på franske egetræsfade. Vinen er dyrket økologisk.

Det færdige resultat er en vin med en intens rubinrød farve. Smagen er rig på frugt, der er pakket ind i en krydderiblanding med lakrids og solbærtoner. Det er en kompleks og stor vin, som har et godt lagringspotentiale. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er velegnet til kødretter med kraftigt tilbehør som lam, kalv og vildt.

299,00 DKK

Chiappini Ferruggini Bolgheri Rosso har en virkelig intens aroma af modne solbær og en lille note af vanilje. Smagen er blød og cremet med noter af sort peber, kirsebær og solbær. Der er en fin balance mellem frugtsødme og tannin. Vinen er produceret på Sangiovese (50 %) samt Cabernet Sauvignon(30 %) og Syrah(20 %). Lagringen foregår kun delvist på egetræsfade, for at bevare så meget frugt som muligt. Fadene er alle af fransk eg. Vinen er dyrket økologisk.

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Det er en fremragende ledsager til traditionelle toscanske retter.

199,00 DKK

* Få flasker tilbage * Guado de’ Gemoli er absolut blandt de bedste vine, som produceres i hele Bolgheri regionen. Det er vin på 1. klasse. Vin når det er bedst, og når den rette lejlighed byder sig. Vinen er overvejende produceret på Cabernet Sauvignon(80 %) med en "rest" af Merlot og Cabernet Franc. I lagringsperioden ligger vinen 18 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 15 % er helt nye fade.

Resultatet er en af de bedste vine der produceres i Bolgheri. En vin med en imponerende dyb farve. Smagen er super koncentreret og kompleks men samtidig meget elegant. Vinen har en utrolig dybde med aromaer af solbær, kirsebær, chokolade, kaffe, vanilje, krydderier, lakrids, cedertræ og kanel. Elegance og power på en og samme tid. Det er de karakteristiske træk ved denne vin, som har et enormt lagringspotentiale. Afslutningen er vedhængende og blød. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen bør serveres til kraftige kødretter, hvor tilbehøret ikke bliver for dominerende. Hæld gerne vinen på en karaffel min. 3 timer før servering.

Vinen banker store vine som Guado Al Tasso, Ornellaia, Sassicaia, Redigaffi, Ventaglio, Masseto m.fl.

599,00 DKK

* Få flasker tilbage * Guado de’ Gemoli er absolut blandt de bedste vine, som produceres i hele Bolgheri regionen. Det er vin på 1. klasse. Vin når det er bedst, og når den rette lejlighed byder sig. Vinen er overvejende produceret på Cabernet Sauvignon(80 %) med en "rest" af Merlot og Cabernet Franc. I lagringsperioden ligger vinen 18 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 15 % er helt nye fade.

Resultatet er en af de bedste vine der produceres i Bolgheri. En vin med en imponerende dyb farve. Smagen er super koncentreret og kompleks men samtidig meget elegant. Vinen har en utrolig dybde med aromaer af solbær, kirsebær, chokolade, kaffe, vanilje, krydderier, lakrids, cedertræ og kanel. Elegance og power på en og samme tid. Det er de karakteristiske træk ved denne vin, som har et enormt lagringspotentiale. Afslutningen er vedhængende og blød. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen bør serveres til kraftige kødretter, hvor tilbehøret ikke bliver for dominerende. Hæld gerne vinen på en karaffel min. 3 timer før servering.

Vinen banker store vine som Guado Al Tasso, Ornellaia, Sassicaia, Redigaffi, Ventaglio, Masseto m.fl.

599,00 DKK

Supertoscaneren Summus, som scorer samme point som en Supertoscaner til 1600 kr.

DinVinguide: 94 Point | "Rig og intens næse. Syrlige solbær og let urtet med solbærbusk, jordnoter og blyant. pæn kompleksitet og balance. Flotvin med friskhed og afstemte tanniner."

  • Intens og kraftig
  • Fadlagret i over 2 år
  • Drikkes til store bøffer

En storladen og opulent supertoskaner, hvor den lokale Sangiovese-drue blandes med de internatioale druestorter Cabernet Sauvignon og Syrah. Resultatet er en vin med sødmefulde noter af kirsebær og blommer, vanilje og en smule lakrids. Smagen er flot, og strukturen i vinen afslører kraftige men velintegrerede tanniner.

1978 er året hvor historien om Banfi begynder. De to brødre John og Harry Mariani, som er af Amerikansk-italiensk slægt, rejser til Montalcino for at finde de næste store Brunello-hit til deres vinportfølje. De er nemlig vinimportører i USA. Området omkring Montalcino, var dengang ukendt og fattigt. Mariani brødrene så dog øjeblikkeligt det store potentiale, især i vingården Poggio alle Mura. De importerede vin herfra, men det var første gang de var på besøg.

Få år efter første besøg hos Poggio alle mura, køber Mariani brødrene den flotte vingård. 5 år senere køber de det historiske middelalderslot, der ligge lige op ad vingården. Slottet kan ses på mange af Banfis vine, og er blevet et varetegn for dem. I dag har slottet dertilhørende luksushotel og 1-stjernet Michelin-restaurant.

Banfi tog teknologi, moderne fremstillingsprocessor og en hunger efter innovation med sig til Montalcino. Mange omkringliggende vinbønder blev inspireret af Banfi-projektet. I de senere år, har Banfi også investeret i bæredygtighedsprojekter samt CSR initiativer. Banfi er den dag i dag stadig familiedrevet, hvor John Marianis oldedatter er direktør.

I dag laver Banfi vin mange steder, ikke kun i Montalcino. Der laves Banfi vin i Chianti, Piemonte og Bolgheri. Vinene holder fast i Banfis filosofier og innovative arbejdsgange. Selvfølgelig er den gode smag gennemgående i alle vinene.

Vinene respekterer traditionerne, men bærer også præg af den innovative og moderne tilgang som Banfi har til deres vinproduktion. De udvikler hele tiden nye teknologier i deres fremstilling, samt undersøger deres jordbund, druetyper og alt muligt. De vil hele tiden lave de bedste vine, som deres terroirs kan frembringe.

Det helt store flagskib hos Banfi, er den eminente Brunello Di Montalcino: Poggio all’Oro. Vinen bliver kun produceret i de allerbedste årgange. Vinen lagres i fransk egetræsfade i store og små størrelser, i hele 3 år og 6 måneder. Druerne plukkes fra marken lige neden for Castello Banfi, og består udelukkende af en særlig Sangiovese-klon.

800,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler